Josef Trnka (TPS)
Pojištění  |  29.09.2003 06:46:51

Topolánek chtěl nahradit druhou ligu krajským přeborem

 Nutno uznat, že zájem o mediální diskusní pořady politiků udržuje především Jana Bobošíková v Sedmičce. Rozebrala včera předsedu PS Lubomíra Zaorálka a hejtmana Středočeského kraje Petra Bendla takovým způsobem, že vypadali jako kluci v krátkých kalhotách, právě se chystající opakovat třetí třídu obecné školy.

Kdyby bylo na nich, jistě by si rádi zadiskutovali na nejrůznější témata, která by bavila jen je a stylem na který jsou zvyklí. Párkrát se o to také pokusili. Naštěstí to moderátorka nepřipustila. Mohli jsme se tak z úst předsedy zákonodárného sboru třeba dočkat brilantního pojednání o tom, že opatření ve sféře veřejných financí (úpravy sazeb DPH) nepovedou ke zdražení, jen se možná zvýšení DPH promítne do ceny výrobků a služeb.

Janě Bobošíkové se tak podařilo názorně prokázat, že k čemu politici hovoří, tomu nerozumí. Že to, co slibují pro budoucno, zcela určitě občanům nic dobrého nepřinese. Zaorálkovi nicméně nutno připsat k dobru, že jako jeden z mála se v minulosti dokázal otevřeně postavit Václavu Klausovi. Podobně jako Vladimír Špidla uměl tvrdě kritizovat chyby dnešního prezidenta, popsat jejich mechanismus a důsledky.

Nyní však oba, a jim podobní, zřetelně dokazují, že byli podstatně lepšími kritiky, než personami, schopnými řídit úspěšně stát a jeho procesy. Téměř přesně to v průběhu ankety uvedené na Primě vyjádřil politolog Zbořil, když na otázku, zda by nynější opozice vládla lépe než koalice, odpověděl, že druhou ligu by jen nahradil krajský přebor.

V čem nebyl podle mého názoru úplně přesný? Myslím, že v krajském přeboru hrajeme už teď, a to o sestup. “Ťukes," který spolu v Partii "placírkovali" senátor Mirek Topolánek a Petr Mareš z US-DEU nevěstil nic dobrého pro občany. Trochu se jako obvykle pošťuchovali  a občas si přitakali, tentokrát se např. unisono shodli na zneužívání sociálního, potažmo zdravotnického systému (neoprávněným pobíráním nemocenského). Opět ale neřekli konkrétně kdo, kde a kdy tak činí(l).  

Politici prostě obtížné situace nedokáží řešit jinak, než zvyšováním DPH a snižováním dávek nemocenského pojištění (samozřejmě nikoli sobě). Na zavedení pořádku do systémů prostě nemají.

    Další podrobnější  informace   na:  http://www.geocities.com/Nocoment2001/index.htm, v  rubrice POLITIKA včetně individuálního hodnocení diskusních výkonů. 

     

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688