Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Reality  |  24.05.2024 10:20:08

Investiční skupina Cimex prodala ikonickou kancelářskou budovou ve Strašnicích investorovi Martinovi Ladyrovi a jeho společnosti Sworp za bezmála čtvrt miliardy Kč

Sworp House Strašnice

Realitní investor Martin Ladyr prostřednictvím SWORP a. s. koupil od investiční skupiny Cimex za bezmála čtvrt miliardy kancelářskou budovu původního Generálního ředitelství Hutní Druhovýroba, později Atrium House v Praze 10. Plánuje její postupnou rekonstrukci a modernizaci. Sedmipodlažní Sworp House má celkově 9 988 m2 a v aktuální podobě nabízí kanceláře od 12 m2 až po celá patra.

Rozlehlá kancelářská budova na adrese V Olšinách 75 nedaleko stanice metra Strašnická byla postavena mezi lety 1967 a 1974 pro generální ředitelství Hutní Druhovýroby Praha 10. Jedná se o budovu atriového typu s rovnou střechou jejíž hlavní nosnou konstrukcí je ocelový skelet, kterou projektoval Pražský projektový ústav. Hodnota stavby tehdy byla 49 357 000 , při přepočtu na dnešní ceny by se jednalo cca o 680 mil. .

„Vracíme nový život do ikonické kancelářské budovy na Praze 10. Vidíme zde obrovský potenciál, jedná se o prostornou budovu s dostatkem skladových prostor a parkovacích stání, což jí přináší velkou konkurenční výhodu, kterou většina kanceláří v centru nedokáže nabídnout. Modernizací tuto budovu posouváme do 21. století a hledáme sem nové kolegy, nájemce,“ říká Martin Ladyr.

Co se týče plánů, nově je otevřena restaurace, do budoucna se chystá prostorný meet up prostor k pronajmutí na klíč, vybudování fitness a wellness centra, komerčních jednotek v přízemí budovy, které otevřou celý prostor i veřejnosti, tematických sdílených zasedacích prostor a v dlouhodobějším horizontu přijde řada i na zastřešení atria i tropické zahrady.

„Inspirací jsou nám prémiové kanceláře, jejichž progresivní prvky bychom rádi začlenili do naší budovy a vedle vybudování vysokého standardu chceme prostory nabízet za dostupnou cenu za m2. Vytváříme zde příjemné, kolegiální, moderní pracovní prostředí pro všechny,“ dodává Martin Ladyr.

SWORP house nabízí skvělou dostupnost metrem linky A - Strašnická, autem z Jižní spojky, D1 i D11 s dobou možností parkování. Přilehlý park poskytuje možnost relaxace. Budova cílí na nájemce napříč segmenty, zejména pak z oblasti realit, financí, IT a neziskového sektoru.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688