Martin Pejsar (BNP Paribas Cardif Pojišťovna)
Finanční rady  |  21.05.2024 15:40:34, aktualizováno 15:42:29

Škody z každodenních rizik rychle rostou. Ochrana se tak více než vyplatí

Pojištění každodenních rizik je produkt užitečný pro všechny, kteří se chtějí chránit v on-line i běžném světě před odcizením peněz z účtu po útoku internetového podvodníka, krádeží hotovosti, odcizením či ztrátou přenositelné elektroniky, kabelky, brýlí, klíčů a dalších osobních věcí, ale i rozbitím mobilu. Toto pojištění zkrátka poskytuje komplexní ochranu v každodenních situacích, ať už se staneme obětí virtuálního zločince nebo kapsáře, či doplatíme na svou roztržitost.

Zmíněné situace jsou velmi časté. Co se týče internetových rizik, před novými podvodnými technikami varují jak média, tak i banky. I naše oddělení likvidace bohužel čím dál častěji řeší smutné příběhy, kdy klientům internetoví podvodníci odcizili peníze v důsledku phishingu anebo jim nedodali zboží po nákupu z druhé ruky na internetu.

Například loni BNP Paribas Cardif Pojišťovna z phishingu vyplatila 2,3násobek částky roku 2022. Průměrná vyplacená suma přitom přesahovala 45 tisíc korun. A to nejsou drobné, nad kterými můžeme jen tak mávnout rukou.

U phishingu, vishingu a podobných technik jde o vynalézavé postupy kyberzločinců. Množí se ale i případy drobných a zdánlivě nenápadných podvodů na internetu. Nejčastěji se lidé nachytají při nákupech z druhé ruky v bazaru anebo na internetových tržištích. Loni jsme tak zaznamenali šestkrát více těchto pojistných události než v roce 2022.

Vedle škod z internetového prostředí i nadále řešíme události z reálného světa – odcizení a ztrátu osobních věcí či hotovosti a poškození mobilních telefonů. Z osobních věcí lidem nejvíce  pomáháme proplácením nákladů, pokud přijdou o osobní doklady, mobilní telefony, notebooky, tablety a další přenositelnou elektroniku, peněženku s hotovostí, brýle, klíče nebo rovnou celý batoh či kabelku s osobními věcmi. V případě poškození mobilu nejčastěji hradíme náklady spojené s výměnou displeje.

Jak dokládají nejen uvedené statistiky, pojištění každodenních rizik se prostě vyplatí. Kvalitní a komplexní produkt nám dodá pocit jistoty a ochranu i ve světě stále sofistikovanějších kybernetických útoků, v nichž se jen stěží můžeme orientovat.

Martin Pejsar

ředitel produktu a marketingu pro střední a východní Evropu

Do BNP Paribas Cardif Pojišťovny nastoupil v lednu 2022. Je odborníkem na fyzické prodejní kanály a podporu prodeje v on-line prostředí. Má odborné znalosti v oblasti tvorby zákaznických cest, procesních optimalizací a produktů bankopojištění (pojištění schopnosti splácet, pojištění platebních karet a osobních věcí, pojištění internetových rizik aj.).


BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s.

BNP Paribas Cardif Pojišťovna, a.s., se primárně zaměřuje na pojištění schopnosti splácet finanční závazky v oblasti bankopojištění, se kterým přišla v tuzemsku jako vůbec první pojišťovna. Na český trh vstoupila v roce 1996 a již 28 let na něm poskytuje produkty a služby, které klientům garantují pocit bezpečí a jistoty v neočekávaných a těžkých životních situacích. Kromě již zmíněného pojištění schopnosti splácet finanční závazek nabízí pojištění platebních prostředků a osobních věcí, pravidelných výdajů, prodloužené záruky, nahodilého poškození a krádeže, domácnosti či úrazové pojištění. V současné době se v důsledku zvýšené míry kybernetické kriminality zaměřuje také na pojištění internetových rizik.

Více informací na https://cardif.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Út 10:49  Finanční gramotnost českých žáků: překvapivě nad průměrem Lenka Rutteová (Bezvafinance)
19.07.2024  Dálniční známky na Slovensku Josef Pavelec (Dálnička.cz)
18.07.2024  Cesta do Chorvatska: Jak ušetřit a mít výdaje pod kontrolou? Ondřej Vacek (Ušetřeno.cz)
17.07.2024  Dluh na osobu stoupá: Jak Češi splácejí půjčky? Iva Grácová (Bezvafinance)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688