Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Finanční rady  |  16.05.2024 08:00:00

Rodinný rozpočet na pár kliknutí. Aplikace pomáhají

Nejen zaznamenání příjmů a výdajů

Aplikace na správu rodinných financí analyzují, kolik peněz utratíte za jídlo, za zábavu, dopravu i to, kde byste mohli najít zajímavou úsporu. Je třeba je používat dlouhodobě, informace se lépe porovnávají za několik měsíců. Aplikace mohou být buď přímo součástí bankovního účtu a jeho správy v internetovém bankovnictví nebo se používají samostatně a s bankovním účtem se pouze propojí. 

Jakmile zaplatíte kartou, aplikace rozpozná typ výdaje a zatřídí jej do příslušné kategorie. Užitečná je aplikace především pro řízení rodinných a partnerských výdajů, při sestavování rodinného rozpočtu už nebude třeba třízení účtenek a zapisování příjmů a výdajů do tabulek. Aplikace jsou ke stažení zdarma, začněte je používat co nejdříve. Placené jsou pouze prémiové služby, pro běžnou analýzu výdajů a sestavení rozpočtu postačí základní free verze. 

 

Zastoupí směnárnu a porovná úvěry

Mimo jiné užitečné funkce, umí aplikace rychle přepočítat kurzy měn a doporučí vám, v jaké směnárně na dovolené vyměnit peníze. Užitečné jsou finanční kalkulačky ve chvíli, kdy máte zájem o sjednání úvěru. Aplikace vám přesně spočítá o kolik půjčku přeplatíte a pomůže vám vyhodnotit jejich výhodnost. Jakmile odhalíte, že vaše domácnost hradí zbytečně vysoké náklady na půjčky, obraťte se na společnost ZOXO.cz. Pomáhá s restrukturalizací úvěrů nebankovními hypotékami s dlouhou lhůtou splatnosti a nízkou úrokovou sazbou. 

Jednoduše aplikace rozpočítá útratu mezi kamarády, připomíná termíny splatnosti a v některých aplikacích můžete uchovávat i věrnostní karty z obchodů. Aplikace pak sama zobrazí slevy a zvýhodněné nákupy v oblíbených obchodech. 

 

Správa rodinného rozpočtu s aplikací

Pro sestavení rodinného rozpočtu potřebujete jen papír a tužku. Urychlí jej kalkulačka. Pak ovšem musíte pečlivě zaznamenávat vše, za co jste utratili a rozčlenit výdaje do příslušných kategorií. Aplikace udělá většinu práce za vás, za předpokladu, že používáte k placení platební kartu. Vybírejte aplikaci v češtině s intuitivním ovládáním. Aplikace by měla umožnit propojení s bankovním účtem, kreditní kartou i se zahraničními účty. Rovněž by měla mít možnost sdílení informací mezi partnery. 

 

Jak vybírat aplikaci pro sledování příjmů a výdajů:

  • Jednoduché ovládání v češtině. 
  • Propojení a nasdílení platebních karet. 
  • Automatické sledování opakujících se plateb a jejich plánování na další období. 
  • Upozornění na překročení nastavených limitů. 
  • Obálková metoda pro tvorbu úspor. 

Petr Holub

Po úspěšně ukončeném studiu financí na vysoké škole jsem se věnoval účetní a daňové problematice. Mám zkušenosti z oblasti řízení středních i velkých firem, orientuji se v dotačních titulech, obchodním právu, investicích, tržních analýzách a predikcích. Mám doktorát z ekonomie a rád pro vás pravidelně zpracovávám aktuality a důležité informace z dění na finančních trzích.

 

ZOXO

Ryze česká nebankovní společnost ZOXO si klade za cíl poskytovat výhodné půjčky podnikatelům a živnostníkům. Její úroková sazba je příznivá a směle konkuruje bankovním půjčkám. Poskytuje úvěry pro zavedené firmy, začínající podnikatele, financuje investiční a developerské projekty. Ke klientům přistupuje individuálně, úvěrové produkty jsou vybírány s ohledem na finanční strategii firmy či klienta. Veškerá dokumentace je zveřejněná, podmínky poskytování půjček jsou transparentní. Nebankovní hypotéku bez nutnosti doložení účelu klienti získávají od úrokové sazby 6,9 % s možností splácení až 20 let.

Více informací na https://www.zoxo.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Út   8:00  Restrukturalizace hypotéky uvolní rodinný rozpočet Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
Et   8:00  Co dělat, když potřebujete navýšit hypotéku Petr Holub (Zoxo Financial s.r.o.)
St 17:45  Nákup dálničních známek v roce 2024 Josef Pavelec (Dálnička.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688