Česká gastronomie se v Berlíně představila v nejlepším světle
Česká gastronomie se v Berlíně představila v nejlepším světle
06.03.2024 / 15:36 | Aktualizováno: 06.03.2024 / 15:47
Po úspěšné loňské premiéře se Česko 1. 3. 2024 opět ukázalo mezi nejlepšími německými gastronomickými projekty v rámci prestižního festivalu eat!berlin. Akce uspořádaná CzechTourism Německo za podpory Velvyslanectví ČR v Berlíně tentokrát představila kulinářskou nabídku regionu Jižní Moravy a města Brna. V Berlíně hosty na místě nadchl tým šéfkuchaře Tomáše Levého, Mladých vinařů a Lidí z Baru.
V roce 2023 se konal vůbec první český večer v rámci berlínského gastrofestivalu eat!berlin, kde se Česká republika prezentovala svou pivní tradicí z Plzně a degustačním menu, které pro hosty uvařil Český národní tým kuchařů. Zájem o akci motiovval k jeho pokračování – tentokrát se záměrem představit Česko jako vinařskou destinaci.
Garanty obsahu a spoluorganizátory večera se stala Centrála cestovního ruchu Jižní Moravy a město Brno. Ti jako své gastro-ambasadory jmenovali kuchařský tým pod vedením Tomáše Levého, zástupce sdružení Mladých vinařů pod vedením Vojty Války a Lidi z Baru pod vedením Ariny Alekseevy.
Akce, která se konala 1.3.2024 v loftu berlínské Schankhalle Pfefferberg, se zúčastnilo 65 hostů – platících návštěvníků a zástupců médií. Jak laická, tak odborná veřejnost nešetřila slovy chvály. „Během večera panovala přátelská atmosféra a návštěvníci byli nadšeni nejen ze samotného menu, moravských vín a brněnských kreativních koktejlů, ale i českou pohostinností. Spousta z návštěvníků jihomoravský region a jeho hlavní město neznala, ale odcházeli s informativními materiály v ruce a předsevzetím region navštívit,“ shrnuje večer ředitelka CzechTourism Německo Markéta Chaloupková.
Cíl ukázat Česko jako vynikající kulinářskou destinaci, jejíž národní kuchyně inovativně pracuje s tradičními surovinami a moderními postupy, byl díky spolupráci všech aktérů naplněn. „Bylo zde vidět neskutečné množství práce za každým chodem a promyšlení do posledního detailu,“ kvitovala na místě zástupkyně magazínu essen & trinken, která na akci přicestovala z Hamburku. Nejen o akci, ale i návštěvu Brna a jižní Moravy projevil i zástupce časopisu Feinschmecker nebo deníku Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Autor: Ondřej Karas, obchodní rada, Velvyslanectví ČR v Berlíně
Česká gastronomie se v Berlíně představila v nejlepším světle
Poslední zprávy z rubriky Ze světa:
Přečtěte si také:
Prezentace
30.10.2024 Pochybujete o crowdfundingu? Vsaďte na lepší…
30.10.2024 Hra o trhy: Jak volby a globální napětí ženou…
16.10.2024 Aby i v zimě nohy zůstaly v teple
Okénko investora
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Americké prezidentské volby za dveřma. Jaký vliv bude mít výsledek na žlutý kov?
Mgr. Timur Barotov, BHS
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Portfolio 60/40: Nadčasová strategie pro dlouhodobé investory
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Zlato ukazuje svou sílu v plné kráse. Překoná v novém roce hranici 3 000 USD za unci?
Radoslav Jusko, Ronda Invest
Kámen úrazu – někteří potřebují půjčky na pokrytí běžných potřeb, jiní spoří ale neinvestují
Miroslav Novák, AKCENTA
Petr Lajsek, Purple Trading
Proč evropské akcie zaostávají za americkými? A jaký je výhled?
Ali Daylami, BITmarkets
Trump vs. Harris: komu majitelé kryptoměn coby voliči dají radši hlas?