Petr Holub (MojeNebankovka)
Finanční rady  |  05.04.2024 08:00:00

Rychlé nebankovní půjčky. Výhoda nebo past?

Jakmile se ocitnete ve finanční tísni, jeví se rychlá nebankovní půjčka jako vhodné řešení. Pozor na to, že ukrývá mnohá nebezpečí a je důležité vybrat mezi poskytovateli seriózního partnera. Poradíme vám, jak na výběr nebankovní půjčky. 

 

Okamžitý přístup k penězům

Při nečekaných finančních výdajích nebo v náhlé a okamžité nouzi je jednoduché sáhnout po rychlé půjčce. Peníze máte na účtu do pár minut. Nemůžete nebo nechcete čekat nebo si nemůžete dovolit procházet běžným (striktním) schvalovacím procesem. Po nebankovních půjčkách často sáhnou ti, kteří mají špatnou úvěrovou historii, byli v minulosti bankami odmítnuti při žádosti o úvěr nebo nedodržovali splátkový kalendář. 

Mezi rychlými půjčkami musíte pečlivě vybírat. Dají se najít seriózní poskytovatelé nebo můžete využít reklamní akce a získat první půjčku zcela zdarma. Objevíte ale i nabídky, kdy RPSN přesahuje tisíc procent. 

 

Výběr výhodné půjčky

Úroková sazba je údaj, který se prezentuje u všech nabídek. Ta ale nezahrnuje veškeré náklady a neprozradí vám, kolik skutečně zaplatíte, když se započítají další nutné poplatky. Přesnějším údajem je RPSN. Uvádí se v procentech a porovnáním RPSN odhalíte nejvýhodnější půjčku. 

Následně kontrolujte sankce za nesplácení nebo za předčasné splacení a další poplatky. Půjčky s podobným RPSN se mohou výrazně lišit ve výši pokut a sankcí. Hledejte poskytovatele, který umožňuje flexibilní splácení, kde můžete vkládat mimořádné splátky, prodloužit dobu splatnosti nebo úvěr refinancovat. 

 

Impulzivní chování se může prodražit

Nedělejte rychlá rozhodnutí pod tlakem okolností. I zde platí, že žádná kaše se nejí tak horká, jako se uvaří. Nejprve zvažte veškeré alternativy financování a prostudujte nabídky jednotlivých poskytovatelů. Pomohou vám webové srovnávače půjček, přehledný srovnávač poskytuje MojeNebankovka.cz. Nejprve srovnejte parametry půjček a následně si pečlivě prostudujte úvěrovou dokumentaci a ceníky. Seriózní poskytovatelé půjček zveřejňují dokumenty na webových stránkách. 

 

Petr Holub

Po úspěšně ukončeném studiu financí na vysoké škole jsem se věnoval účetní a daňové problematice. Mám zkušenosti z oblasti řízení středních i velkých firem, orientuji se v dotačních titulech, obchodním právu, investicích, tržních analýzách a predikcích. Mám doktorát z ekonomie a rád pro vás pravidelně zpracovávám aktuality a důležité informace z dění na finančních trzích.



MojeNebankovka

Největší a precizně připravený srovnávač bankovních a nebankovních půjček v ČR pomáhá občanům i podnikatelům. Přináší pravidelně aktualizované recenze finančních produktů, sleduje aktuální dění, poradí v začátcích podnikání, v účetní i daňové oblasti. Portál, kde najdete nejen nejlevnější půjčky, ale i zajímavé a užitečné informace. Moje Nebankovka: vyhledává, radí, vzdělává.

Více informací na https://mojenebankovka.cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finanční rady:

Po 10:24  Rozdělený dluhopisový trh Richard Bechník (Swiss Life Select)
Po   0:00  Jak pronajmout byt, hlavní zásady Petr Holub (MojeNebankovka)
Pá   0:00  Pohlídejte si náležitosti darovací smlouvy na nemovitost Petr Holub (MojeNebankovka)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688