mzv.cz (MZv ČR)
Z domova  |  01.12.2023 15:21:00

Návštěva delegace Odboru havarijní pomoci a prevence města Sofie v Česku

Návštěva delegace Odboru havarijní pomoci a prevence města Sofie v Česku

01.12.2023 / 14:33 | Aktualizováno: 01.12.2023 / 15:21

Ředitel Odboru havarijní pomoci a prevence hlavního města Sofie Krasimir Dimitrov navštívil spolu se svými kolegy ve dnech 27. - 29. 11. 2023 Česko na pozvání Magistrátu hlavního města Prahy v návaznosti na předchozí aktivity organizované velvyslanectvím v Sofii a oboustranný zájem o rozšíření spolupráce mezi oběma metropolemi v této oblasti. Během návštěvy se kromě partnerů z hlavního města delegace setkala i s generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR a zástupci firem Truck Servis Čáslav, Rescue Trailer a Vzduchotechnik. Cílem akce bylo podpořit rozvoj spolupráce mezi hlavními městy v této klíčové oblasti, jakož i na úrovni požárních sborů a také podpořit uplatnění českých firem a jejich výrobků či služeb.

Velvyslanectví v Sofii ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy zorganizovalo návštěvu ředitele Odboru havarijní pomoci a prevence hlavního města Sofie Krasimira Dimitrov v Česku ve dnech 27. - 29. listopadu 2023. Delegace přicestovala na pozvání Magistrátu hlavního města Prahy v návaznosti na předchozí aktivity organizované velvyslanectvím v Sofii - v květnu letošního roku navštívila Sofii delegace firem ze sdružení Security Bunkers Alliance, aby zde projednala možnosti spolupráce při modernizaci krytů civilní ochrany, a v témže měsíci natočil reportážní tým bulharské celoplošné televizní stanice bTV reportáž z návštěvy v Praze, kde se seznámil s činností odborníků na mimořádné situace a opatřeními hlavního města proti povodním.

V reakci na oboustranný zájem o rozšíření spolupráce mezi oběma metropolemi v této oblasti připravili pracovníci pražského magistrátu bohatý a zajímavý program. Bulharští hosté se seznámili se systémem krizového řízení v Praze, fungováním Integrovaného záchranného systému, činností bezpečnostního odboru a jeho operačního střediska, jakož i s příklady řešení mimořádných událostí a krizových situací. Hasičský záchranný sbor hlavního města Prahy prezentoval svou činnost a předvedl techniku, kterou používá pro plnění úkolů. Dalším bodem programu byla ukázka bezpečnostního, majetkového a logistického managementu hlavního města, prezentace systému protipovodňové ochrany a ukázka techniky včetně zásahového vozidla velitele Policie ČR.

Během návštěvy se kromě partnerů z hlavního města delegace setkala i s generálním ředitelem Hasičského záchranného sboru ČR generálporučíkem Vladimírem Vlčkem a jeho kolegy, s nimiž projednali hosté možnosti konkrétní spolupráce na poli protipožární ochrany a prevence.

Návštěvy bulharských představitelů využili zástupci firem Truck Servis Čáslav, Rescue Trailer a Vzduchotechnik Chrastava. Firma Truck Servis nabízí specializované hasicí vozidlo ATV Firestop na bázi pohonu 4x4 a technologii pro hašení požárů WJ.FE 300. Společnost Rescue Trailer představila mobilní přívěs pro záchranné operace a se zástupci společnosti Vzduchotechnik, která je rovněž členem sdružení Security Bunkers Alliance, projednali hosté konkrétní spolupráci v oblasti modernizace krytů civilní ochrany.

Cílem akce bylo podpořit rozvoj spolupráce mezi hlavními městy v této klíčové oblasti, jakož i na úrovni požárních sborů a také podpořit uplatnění českých firem a jejich výrobků či služeb. Velvyslanectví hodlá získat od bulharské strany zpětnou vazbu z návštěvy a bude nadále podporovat aktivity pro posílení vztahů v této oblasti.

Zpracoval: Petr Vávra, zástupce velvyslance

Galerie


Mise Sofie havarijní pomoc


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688