mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  30.11.2023 22:36:00

Incomingová mise v oblasti incentivní a kongresové turistiky z Mexika do ČR

Incomingová mise v oblasti incentivní a kongresové turistiky z Mexika do ČR

30.11.2023 / 22:30 | Aktualizováno: 30.11.2023 / 22:36

Ve dnech 20. – 26. listopadu 2023 proběhla incomingová mise z Mexika zaměřená na incentivní a kongresovou turistiku, takzvaný fam trip, kterého se zúčastnilo 6 zástupců mexických cestovních kanceláří a agentur specializovaných na byznysovou klientelu.

Mise se účastnili zástupci šesti mexických cestovních kanceláří ze sektoru MICE (Viajes El Corte Inglés, On Tempo, T&C Group, Incentivos y Convenciones, American Express a Serratours) v doprovodu DEK ZÚ Mexiko a ředitele zastoupení CzechTourism pro Latinskou Ameriku. Turismus MICE (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions) zažívá po pandemii výrazný rozmach, jde o perspektivní sektor a odhaduje se, že bude dále růst i v budoucnu. Velké (nejen) nadnárodní společnosti disponující velkým rozpočtem pořádají pro své vedení i zaměstnance různé zahraniční cesty a očekávají vysokou úroveň služeb. Pro hotely a místní tour operátory je to velmi zajímavá a vítaná klientela. Navíc klienti z Latinské Ameriky utrácí v Evropě v průměru mnohem více než evropští turisté. V případě Mexika mají o MICE nejčastěji zájem finanční instituce, automobilky, farmaceutické firmy, pivovarnické společnosti, různé asociace či obchodní komory. Může jít o skupiny desítek až stovek lidí.

Program fam tripu připravily Prague a Czech Convention Bureau. Mexičané poznali krásy Prahy (polovina účastníků byla v ČR poprvé), absolvovali worskhop se schůzkami B2B a mohli si prohlédnout nejlepší pražské hotely orientované na byznysovou klientelu, konkrétně Hilton Prague, Hilton Prague Old Town, Marriott, Augustine, NH Collection Prague Carlo IV, K+K Hotel Central, Occidental Praha a Lindner Hotel Prague Castle. Mimo Prahu navštívili zámek a hotel Chateau Mcely. Zavítali rovněž do Kutné Hory a Plzně, kde nechyběla návštěva pivovaru Plzeňský Prazdroj a právě otevřených vánočních trhů. Přesvědčili se, že Česko může být skvělou destinací pro MICE, protože kromě krásného bezpečného prostředí umí nabídnout služby na té nevyšší úrovni za dobrou cenu a jedinečné zážitky včetně špičkové gastronomie.

Incomingová mise se uskutečnila v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie (PROPED) „Prezentace ČR jako destinace vhodné pro segment incentivní a kongresové turistiky z Mexika“. Listopadový fam trip byl vyvrcholením celého několikaměsíčního projektu, který se dále skládal z: /1/ online propagace ČR jako ideální destinace pro MICE v odborném časopisu „LM Latinamerica Meetings“ (od září do prosince); /2/ účasti na veletrhu IBTM Américas v Mexico City (13. – 14. 9.); a /3/ účasti na konferenci a trade show World Meeting Forum v Cancúnu (6. – 9. 11.). Tento PROPED se realizoval ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj, respektive státní agenturou Czech Tourism.

Mexičtí účastníci si fam trip velmi pochvalovali a pro své klienty už chystají nabídky cest do ČR/Prahy. V příštích letech tak lze očekávat nárůst incentivní a kongresové turistiky z Mexika i celé Latinské Ameriky.

Fam trip 2023

Fam trip 2023

Fam trip 2023

Fam trip 2023

Fam trip 2023

Fam trip 2023


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688