mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  16.08.2023 20:54:04

Korejská republika - Dopravní infrastruktura, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024

V souladu s “5th Masterplan of Science & Technology, Innovation in Korea“ pro období 20232027, korejská vláda vyčlenila 497 mld. USD na rozvoj chytrých měst zahrnující pozemky, infrastrukturu, územní plánování, bydlení a dopravu. Meta Green Smart City je návrh na propojení a využití dat a realizace inteligentního města. Konvergence a integrace s digitální mobilitou za účelem optimalizace energie a snížení emisí uhlíku. Nulová a čistá mobilita zase nabízí realizaci uhlíkové neutrality v dopravě prostřednictvím dekarbonizace silniční, železniční a letecké mobility a také prostřednictvím komplexních dopravních a logistických systémů. Co se týče eko elektráren a vodíkových měst, tam dojde k zlepšení globální konkurenceschopnosti na trhu s vodíkovými technologiemi a obnovitelnými zdroji energie a vytváření nových prostor pro budoucí expanzi a efektivní využití zdrojů. Také dojde k integrační a bezpečnostní mobilitě, která povede k inkluzivnímu dopravnímu pohodlí a bezpečné mobilitě prostřednictvím zavedení integrovaného a rozmanitého systému mobility a poskytováním služeb mobility na míru, které upřednostňují potřeby uživatelů. V odvětví stavebnictví dojde k zlepšení produktivity (zkrácení doby výstavby), bezpečnosti (zlepšení bezpečnostních otázek) a rentability (snížení nákladů na výstavbu) prostřednictvím aplikace digitálních technologií ve stavebnictví.

V souladu s „5th Masterplan of Science & Technology, Innovation in Korea“ pro období 2023-2027, korejská vláda vyčlenila 497 mld. USD na rozvoj chytrých měst zahrnující pozemky, infrastrukturu, územní plánování, bydlení a dopravu. A to následovně:

Výzkum a vývoj infrastruktury (140 mil. USD) – Stavebnictví, Technologie / Inteligentní výstavba, Závod na výrobu vodíku / Pilotní vodíkové město, Městská architektura, Obytné prostředí

Výzkum a vývoj v oblasti dopravy (209 mil. USD) – Doprava, Logistika, Autonomní vozidla, Železniční technologie, Bezpečnostní technologie v letectví, Bezpilotní letadla

Výzkum a vývoj (148 mil USD) – Technologie infrastruktury a dopravy, Komercializace technologií v oblasti výzkumu a vývoje, Regionální specializace.

Inovace v oblasti pozemků/městských prostor

  • Otevřený digitální prostor - Vytvoření nové průmyslové příležitosti v různých průmyslových odvětvích posílením konkurenceschopnosti územních celků s pomocí informačních technologií a realizace virtuální reality kombinací technologií digitálního dvojčete a metaverse.
  • Meta Green Smart City - Reakce na změnu klimatu, propojení/využití dat a realizace inteligentního města. Konvergence/integrace s digitální mobilitou za účelem optimalizace energie a snížení emisí uhlíku.
  • Krizové a bezpečnostní sociální služby - zvýšení schopnosti společnosti řídit bezpečnost v reakci na různé situace, předvídání havárií a rozsáhlých katastrof, minimalizace škod.

Mobilita budoucnosti

  • Inovativní a inteligentní mobilita - Podle zajištění klíčových technologií, které budou v budoucnu na trhu s mobilitou vzniká ekosystém, který bude živit budoucí nová průmyslová odvětví a zaujme nové globální trhy.
  • Nulová a čistá mobilita - Realizace uhlíkové neutrality v dopravě prostřednictvím dekarbonizace silniční, železniční a letecké mobility a také prostřednictvím komplexních dopravních a logistických systémů.
  • Integrační a bezpečná mobilita - Realizace inkluzivního dopravního pohodlí a bezpečné mobility prostřednictvím zavedení integrovaného a rozmanitého systému mobility a poskytováním služeb mobility na míru, které upřednostňují potřeby uživatelů.

Trvale udržitelná infrastruktura

  • Stavebnictví 4.0 - Zlepšení produktivity (zkrácení doby výstavby), bezpečnosti (zlepšení bezpečnostních otázek) a rentability (snížení nákladů na výstavbu) prostřednictvím aplikace digitálních technologií ve stavebnictví.
  • Ekoelektrárny a vodíková města - Zlepšení globální konkurenceschopnosti na trhu s vodíkovými technologiemi a obnovitelnými zdroji energie a vytváření nových prostor pro budoucí expanzi a efektivní využití zdrojů
  • Odolnost systému SOC - Zlepšení odolnosti a adaptability na změny klimatu prostřednictvím účinného řízení na základě pokročilé technologie pro zajištění spolehlivosti, flexibility a obnovitelnosti SOC (kritické infrastruktury pro udržitelný rozvoj).

Inovativní místa k životu
- Průmyslová seskupení a komunitní centra
- Chytré budovy s nulovou spotřebou energie
- Bezpečné a kvalitní bydlení

Korejská republika, počet obyvatel, HDP, inflace, nezaměstnanost, export, import a obchodní bilance, dluh. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024, souhrnná teritoriální informace.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688