mzv.cz (MZv ČR)
Makroekonomika  |  16.08.2023 20:54:27

Kuba - Zdravotnictví a farmacie, příležitosti pro český export. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024

Kuba se snaží profilovat jako země s významným výzkumem v oblasti farmacie a biotechnologie a podporuje investiční příležitosti v této oblasti. Na Kubě probíhá výzkum, výroba, registrace, komercializace národních biotechnologických a farmaceutických produktů, některé farmaceutické výrobky se rovněž vyvážejí do zahraničí. Kubánské zdravotnictví ovšem disponuje pouze zastaralým vybavením nemocnic a diagnostikou a země se dlouhodobě potýká s nedostatkem léků všech druhů. Pro české exportéry se nabízí možnost navázání spolupráce právě v těchto oblastech a zahraničním investorům možnost vybudování výrobních závodů, léčebných center a lázní, případně center zaměřených na plastickou chirurgii a estetickou medicínu.
Kuba se snaží o rozšíření investičních příležitostí v oblasti zdravotnického a farmaceutického průmyslu. Cílem je podporovat projekty jak pro výstavbu nových výrobních zařízení pro konečné formy generických léčiv, tak pro vývoj a výrobu biotechnologických produktů určených především pro vývoz. Mezinárodní spolupráce probíhá především s kubánskou státní společností BioCubaFarma, která byla založena v r. 2012 a je největší biotechnologickou společností na Kubě. V BioCubaFarma se soustředí zhruba 50 % všech kubánských výzkumných aktivit. Mezi aktuální možnosti pro spolupráci patří zejména vytvoření partnerství v oblasti zpracování lidské placenty, vybudování či rozšíření výrobních závodů na výrobu léčiv různých druhů (např. tablet, antiretrovirotik, antikoncepce, aerosolů a inhalátorů, cytostatik, léků proti rakovině aj.), závodů na výrobu zdravotnických a hygienických materiálů, i výrobu specializovaných lékařských přístrojů. V neposlední řadě Kuba nabízí také partnerství v rámci přípravy vakcíny proti prasečímu moru a horečce dengue. Současně Kuba hledá partnery pro vytvoření smíšených společností s hlavními kubánskými farmaceutickými výrobci v zóně volného obchodu ZED Mariel nedaleko Havany. V rámci těchto smíšených společností se nabízejí příležitosti v oblasti společného výzkumu a následné výroby a exportu produktů. Předpokladem úspěchu, kvality a konkurenceschopnosti projektů je vysoká vědecká úroveň lidských zdrojů v kubánském biofarmaceutickém průmyslu. Kuba v oblasti zdravotnického a farmaceutického průmyslu nabízí 8 projektů.

Kuba, počet obyvatel, HDP, inflace, nezaměstnanost, export, import a obchodní bilance, dluh. Mapa globálních oborových příležitostí 2023/2024, souhrnná teritoriální informace.

Článek je součástí projektu MZV Mapa globálních oborových příležitostí

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688