Lidé (Lidé)
Lidé  |  25.07.2023 11:58:26

Novým finančním ředitelem Skladonu je Dalibor Knecht. V plánu má zefektivnění finančního řízení firmy i její přípravu na expanzi

Novým finančním ředitelem fulfillmentové společnosti Skladon se stal Dalibor Knecht (55). Do firmy přichází po více než dvacetileté kariéře v Komerční bance a třech letech ve skupině MAPO GROUP, zabývající se aktivitami primárně v oblastech zdravotnictví a moderních technologií. Ve Skladonu bude mít Knecht na starost strategické řízení financí, reporting, controlling i další činnosti spojené s ekonomickou stabilitou dynamicky rostoucí společnosti.

Dalibor Knecht

V Komerční bance působil Knecht nejprve jako finanční analytik a následně jako manažer podpory prodeje, odkud se přes pozici náměstka ředitele retailové divize vypracoval až na funkci regionálního ředitele. Tento post, na kterém byl zodpovědný za řízení pobočkové sítě Moravskoslezského a Olomouckého kraje, zastával necelých pět let. Následující tři roky pak strávil ve skupině MAPO GROUP, kde působil na pozici finančního kontrolora. Zodpovídal tak například za komunikaci s bankami, tvorbu a zpracování finančních plánů i reporting pro více než dvacet společností, převážně podnikajících ve zdravotnictví.

Ve Skladonu bude mít Knecht na starost především aktivity soustředěné na stabilní růst společnosti i na přípravu první zahraniční expanze. Bude tak zodpovědný za tvorbu koncepce ekonomického a finančního řízení firmy i vytváření a implementaci odpovídajících nástrojů. Za cíl si klade rovněž zefektivnění jednotlivých činností spjatých s finančním řízením a zavedení procesů, které budou v souladu s plány Skladonu na fungování na dalších evropských trzích.

Skladon je v odvětví e-commerce i logistiky jednou z nejrychleji rostoucích společností s ambiciózními plány nejen v Česku, ale také v zahraničí. Takový růst s sebou však přináší i nutnost maximálně zefektivnit finanční řízení celé firmy a zároveň jí zajistit dostatečné zdroje pro další rozvoj. Právě v tomto ohledu chci využít své zkušenosti a znalosti z oblasti manažerského řízení a posunout tak kvalitu finančního oddělení Skladonu o kus dál,“ komentuje své plány v novém působišti Dalibor Knecht, finanční ředitel ve společnosti Skladon.

Pro fulfillmentovou společnost je nyní další posílení ekonomické stability a zajištění dostatečných finančních zdrojů jednou z hlavních priorit před zahájením aktivit spojených s expanzí do zahraničí. Skladon momentálně analyzuje možnosti dalších evropských trhů, prostřednictvím kterých chce vybudovat síť fulfillmentových center napříč celou Evropou.


Společnost Skladon založili Konstantin Margaretis a Patrik Babinec v roce 2015 po výhře ve startupové soutěži Brilliant Young Entrepreneurs. Později se k nim přidal také třetí ze zakladatelů Miloš Halecký. V následujícím roce otevřeli první sklad a začali poskytovat fulfillmentové služby pro první klienty. S postupnou expanzí začali vyvíjet také vlastní aplikaci, která klientům usnadňuje orientaci a práci se skladovými zásobami, objednávkami, vratkami či reklamacemi. Díky stále rostoucí poptávce přistoupili ke komplexnímu řešení fulfillmentových služeb a vytvořili moderní zázemí v průmyslové hale v obci Mošnov u ostravského letiště s aktuální rozlohou 16 000 m². 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688