mpsv.cz (MPSV)
Studium  |  27.04.2023 13:26:00

Vzdělávejte se a buďte v kurzu na trhu práce. Dotované kurzy MPSV vám vylepší profesní životopis, MPSV za vás zaplatí 82% až 100% ceny kurzu do výše 50 000 Kč. Otázky a odpovědi

Podmínky pro přihlášení do kurzu

Nabídka kurzů je dostupná komukoliv, kdo má zájem se vzdělávat, aby zlepšil své postavení na trhu práce. Můžete pracovat, podnikat, studovat, hledat práci, nebo být na rodičovské dovolené. Stačí, když si vyberete kurz a vyplníte do přihlášky vše potřebné. Úřad práce vám na kurz zcela nebo částečně přispěje. U každého kurzu vidíte, kolik z částky hradíme my a kolik vy. Více informací najdete v Často kladených otázkách a to včetně kontaktů na naše kolegy na pobočkách, pokud si i po přečtení nebudete něčím jisti. Doporučujeme Vám také si v klidu přečíst podmínky pro přihlášení a proplacení kurzu (viz Ke stažení).

Podívejte se také: MPSV podpoří zájemce o další vzdělávání. Pomůže nový e-shop, připravena je pro letošek až jedna miliarda korun.

 

Často kladené otázky

JAK SE PŘIHLÁSIT DO KURZU V E-SHOPU „DATABÁZE REKVALIFIKACÍ A KURZŮ DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ“?

Pro přihlášení použijte svou datovou schránku nebo některý z nabízených identifikačních prostředků Identity občana (bankovní identita, NIA ID, eObčanka atd.), informace naleznete zde Čím je možné se přihlásit v prostředí národního bodu | Informační web elektronické identity (identitaobcana.cz).

CO KDYŽ NEMÁM DATOVOU SCHRÁNKU, BANKOVNÍ IDENTITU ANI JINÝ Z IDENTIFIKAČNÍCH PROSTŘEDKŮ IDENTITY OBČANA?

Datovou schránku, nebo bankovní identitu si můžete si jednoduše zřídit, informace naleznete zde Chci založit datovou schránku (gov.cz) nebo Vaše digitální občanka | BankID.cz.

CO KDYŽ SI NECHCI ZŘÍDIT ŽÁDNÝ Z PROSTŘEDKŮ PRO ONLINE KOMUNIKACI?

Zajděte na pobočku úřadu práce a informujte se o možnosti přihlásit se na rekvalifikaci, kterou jste si v nabídce vybrali. Nicméně na kurzy z digitální oblasti, které mají v typu kurzu uvedeno Vzdělávací kurz, se můžete přihlásit pouze v e-shopu.

PROČ SE MUSÍM REGISTROVAT?

Abychom Vám mohli poskytnout finanční podporu na kurz, musíte být veden/a v evidenci Úřadu práce ČR, a to jako uchazeč o zaměstnání nebo zájemce o zaměstnání. Pokud veden/a nejste, současně s přihláškou na kurz bude s Vaším souhlasem podána také žádost o vedení v evidenci zájemců.

Přečtěte si informace v  poučení zájemce o zaměstnání (80.24 kB).

BUDU V PŘÍPADĚ, ŽE JSEM SE ZAEVIDOVAL PROSTŘEDNICTVÍM E-SHOPU, EVIDOVÁN NA ÚŘADU PRÁCE ČR I PO SKONČENÍ KURZU?

Při odeslání žádosti o kurz máte možnost zakliknout, že po absolvování kurzu chcete být z evidence zájemců o zaměstnání vyřazeni. Pokud tuto možnost nezakliknete, budete nadále veden po absolvování vzdělávání v evidenci zájemců o zaměstnání a budete kontaktováni úřadem práce ve věci další spolupráce.

Přečtěte si podmínky v  poučení zájemce o zaměstnání (80.24 kB).

Z JAKÝCH KURZŮ SI MOHU VYBÍRAT?

V e-shopu naleznete 2 typy kurzů – rekvalifikační a vzdělávací. Rekvalifikační kurzy jsou nabízeny jako tzv. zvolené nebo zabezpečované rekvalifikace ze všech oborů, vzdělávací kurzy se týkají pouze oblasti digitálního vzdělávání. U zabezpečovaných rekvalifikací nemusí být ještě známo datum jejich konání (bližší informace Vám po odeslání přihlášky sdělí telefonicky kolegové z pobočky úřadu práce; nemusíte nikam volat, ozveme se Vám sami).

Kurzy mohou probíhat prezenčně u vzdělavatele, online nebo kombinací těchto forem. Vzdělávací kurz v oblasti digitálních dovedností nesmí být kratší než 16 hodin, rekvalifikační kurzy mají počet hodin a formu výuky podle akreditace. Výuka probíhá v českém jazyce, u kurzů digitálního vzdělávání také anglickém jazyce (vycházíme z praxe, že některé kurzy digitálního vzdělávání se vyučují také v anglickém jazyce).

PROČ SE NEMOHU PŘIHLÁSIT NA KURZY V TERMÍNU KRATŠÍM NEŽ 30 KALENDÁŘNÍCH DNÍ ODE DNE ZVEŘEJNĚNÍ?

My i vzdělávací středisko potřebujeme čas na vyřízení Vaší přihlášky. Z tohoto důvodu není možné termín zkrátit.

MOHU SE PŘIHLÁSIT NA VÍCE KURZŮ NAJEDNOU?

Pokud chcete studovat více kurzů, je možné se do nich hlásit postupně. Nejprve se přihlásíte na jeden kurz, do dalšího kurzu se můžete přihlásit vždy až po ukončení předchozího kurzu, dokud nemáte vyčerpané konto (50 000 během tří let na zvolené rekvalifikace a 50 0000 na vzdělávací kurzy v oblasti digitálních dovedností). Stav vašeho konta naleznete po přihlášení se ke konkrétnímu kurzu.

NA JAKOU POBOČKU MÁM PŘIHLÁŠKU POSLAT?

Pokud jste již veden v evidenci uchazečů nebo zájemců o zaměstnání úřadu práce, přihláška bude zaslána na kontaktní pracoviště, v rámci kterého jste veden v evidenci. Pokud nejste v evidenci veden, vybíráte si kontaktní pracoviště úřadu práce sám. Nejlepší je vybrat si kontaktní pracoviště úřadu práce nejblíž místu, ze kterého budete na kurz docházet nebo dojíždět, nemusí to tedy být místo trvalého pobytu.

JE POTŘEBA NĚCO DOKLÁDAT ÚŘADU PRÁCE PO ODESLÁNÍ PŘIHLÁŠKY?

Pokud je podmínkou účasti na kurzu splnění např. stupně vzdělání nebo doložení zdravotní způsobilosti, potom si doklady před vyplňováním přihlášky naskenujte a vložte je jako přílohu přihlášky. Úřad práce na základě informací, které jste o sobě uvedl, posoudí, zda Vaši přihlášku schválí nebo si může výjimečně k posouzení přihlášky vyžádat nějaký další doklad. O celém postupu budete informován také po přihlášení v e-shopu ke svému účtu v záložce Moje kurzy. Přečtěte si důkladně  podmínky pro poskytnutí platby za kurz (163.96 kB).

JAK ZRUŠIT PŘIHLÁŠKU?

V e-shopu v sekci Moje kurzy použijte tlačítko „zrušit přihlášku na kurz“. Přihlášku zrušte co nejdříve, nejpozději můžete přihlášku zrušit den před začátkem realizace kurzu. Pokud tak neučiníte, vzdělavatel by si mohl nárokovat, abyste mu uhradil ušlý zisk.

KOLIK MI ÚŘAD PRÁCE ČR PŘISPĚJE NA KURZ?

Podle toho, zda se jedná o rekvalifikaci nebo vzdělávací kurz v oblasti digitálních dovedností. V případě rekvalifikačního kurzu může úřad práce uhradit za klienta až celou cenu kurzu. V případě vzdělávacího kurzu je stanovena minimální povinná spoluúčast ve výši 18 % celkové ceny kurzu, kterou si musí účastník uhradit sám. Přečtěte si důkladně  podmínky pro poskytnutí platby za kurz (163.96 kB).

KOLIK PENĚZ MOHU OD ÚŘADU PRÁCE ČR MAXIMÁLNĚ ZÍSKAT?

Úřad práce hradí nejvýše 50 000 za poslední 3 roky na zvolené rekvalifikace a 50 000 za poslední 3 roky na kurzy dalšího vzdělávání v digitálních dovednostech. Přečtěte si důkladně  podmínky pro poskytnutí platby za kurz (163.96 kB).

CO KDYŽ JSEM NASTOUPIL NA KURZ, ALE NEMOHU DÁLE POKRAČOVAT VE VÝUCE?

Důležité pro proplacení přislíbené částky ze strany úřadu práce je splnit podmínky daného kurzu. Tedy pokud je kurz ukončen zkouškou, tak úspěšně složit zkoušku, nebo v případě, že kurz není zakončený zkouškou, splnit požadovanou docházku, minimálně však 80 % z celkové výuky. Případně můžete uvést a doložit úřadu práce vážné důvody, pro které nebylo možné kurz absolvovat (nemoc, péče o závislou osobu, případně jiné). V případě, že nedokončíte kurz bez doložení vážných důvodů, uhradíte celou cenu kurzu vzdělavateli. Přečtěte si důkladně  podmínky pro poskytnutí platby za kurz (163.96 kB).

CO KDYŽ NEUDĚLÁM ZKOUŠKU?

Pokud neuděláte zkoušku (ani případný opakovaný pokus, pokud jej vzdělavatel nabízí), uhradíte Vy celou cenu kurzu vzdělavateli.

Přečtěte si důkladně  podmínky pro poskytnutí platby za kurzu (163.96 kB).

CO KDYŽ NEMOHU NA KURZ NASTOUPIT?

Svou přihlášku můžete před nástupem na kurzu zrušit. Zrušení proveďte v e-shopu jakmile budete vědět, že nemůžete na kurz nastoupit, nejpozději však den před začátkem realizace kurzu. Pokud tak neučiníte, vzdělavatel by si mohl nárokovat, abyste mu uhradil ušlý zisk.

Přečtěte si důkladně  podmínky pro úhradu kurzu (163.96 kB).

KONTAKTNÍ OSOBY

KrPKontaktní osobaPoziceE-mailTelefon
České Budějovice Bc. Dagmar Suchanová VO zaměstnanosti/KrP dagmar.suchanova@uradprace.cz 950 109 838 
Brno Mgr. Jitka Velebová specialista rekvalifikací a poradenství/KrP jitka.velebova@uradprace.cz 950 104 323 
Hradec Králové Mgr. Kateřina Zemanová specialista poradenství a rekvalifikací katerina.zemanova@uradprace.cz 950 116 602 
Jihlava Bc. Pavlína Životská metodik zprostředk. a poradenství EFES pavlina.zivotska@uradprac.cz 950 123 413 
Karlovy Vary Mgr. Darja Dlouhá metodik zprostředkování a rekvalifikací darja.dlouha@uradprace.cz 950 125 452 
Liberec Mgr. Petra Šulcová VO zaměstnanosti/KrP petra.sulcova@uradprace.cz 950 132 548 
Olomouc Mgr. Jana Čuhlová specialista rekvalifikací a poradenství/KrP jana.cuhlova@uradprace.cz 950 141 322 
Ostrava Bc. Petr Mariánek specialista rekvalifikací a poradenství/KrP petr.marianek@uradprace.cz 950143 609 
Pardubice Bc. Anna Šuhájková koordinátor aktivit projektu VDTP anna.suhajkova@uradprace.cz 950 144 737 
Plzeň Mgr. Světlana Skalová specialista rekvalifikací a poradenství/KrP svetlana.skalova@uradprace.cz 950 148 489 
Praha Mgr. Blanka Benýšková koordinátor aktivit projektu VDTP blanka.benyskova@uradprace.cz 950 178 994 
Příbram Jitka Machková specialista rekvalifikací a poradenství/KrP jitka.machkova@uradprace.cz 950 156 481 
Ústí nad Labem Ing. Hana Ježková specialista rekvalifikací a poradenství/KrP hana.jezkova@uradprace.cz 950 171 486 
Zlín Ing. Petra Košaříková specialista fondů EU petra.kosarikova@uradprace.cz 950 175 175 
 

Ke stažení

 Podmínky pro poskytnutí platby za kurz (163.96 kB)

 Poučení zájemce o zaměstnání (80.24 kB)

 Seznámení se zařazením do projektu (120.31 kB)

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688