Cianews.cz (ČIA)
Reality  |  23.06.2003 12:36:01

ČS dnes vstoupila na realitní trh



Na realitní trh vstupuje od dnešního dne prostřednictvím Realitní společnosti České spořitelny (RS ČS) Finanční skupina České spořitelny. RS ČS bude působit jako klasická realitní společnost v korporátním i soukromém segmentu, spolupráci naváže také s největšími developery působícími na našem trhu. Na dnešní tiskové konferenci to řekl generální ředitel RS ČS Bedřich Skalický.

Podle náměstka generálního ředitele České spořitelny Gernota Mittendorfera realitní společnost dosud v nabídce spořitelny chyběla, pro poskytování kompletního servisu v oblasti realit byla nezbytným článkem. "Chceme využívat široké portfolio služeb Finanční skupiny České spořitelny. V jeho rámci budeme moci nyní klientovi z oblasti realit nabídnout vše pod jednou střechou," dodal Skalický. Jak dodal, realitní společnost se v první fázi bude soustředit na zprostředkovávání nového bydlení, postupně přejde i do oblasti staršího bydlení.

V první fázi bude RS ČS působit pouze v Praze, poté prostřednictvím lokálních realitních kanceláří rozšíří svou působnost také do ostatních "perspektivních" měst v České republice. "Postupně chceme naši činnost provozovat také v Hradci Králové, kde již nyní vznikají zajímavé developerské projekty, v Ostravě, Brně či Plzni," řekl Skalický.

Česká spořitelna v loňském roce dosáhla čistého zisku 6,455 miliardy korun. Jejím majoritním vlastníkem je rakouská Erste Bank s podílem na základním jmění ve výši 91,02 procenta. Městům a obcím patří 1,58 procenta. Dalších 3,1 procenta vlastní Česká pojišťovna, která se však s Erste Bank dohodla na prodeji podílu. Podíl na hlasovacích právech České spořitelny však činí 98,3 procenta.

-vp-,-ak




© ČESKÁ INFORMAČNÍ AGENTURA, s.r.o. Zpravodaj.cz využívá agenturní zpravodajství České informační agentury, která si vyhrazuje veškerá práva. Publikování nebo další šíření obsahu ze zdrojů ČIA je výslovně zakázáno bez předchozího písemného souhlasu ze strany ČIA.
Hodnocení článku: 10 | 8 | 6 | 4 | 2 | 0



K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář




?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688