mpsv.cz (MPSV)
Dávky a příspěvky  |  20.01.2023 14:59:00

Úřad práce bude zjišťovat, jak jsou klienti spokojení s vyřizováním žádostí o příspěvek na bydlení

‼️ Od pondělí 23. ledna 2023 budeme prostřednictvím Úřad práce ČR telefonicky oslovovat příjemce příspěvku na bydlení.

🏠 Cílem je zjistit, jak jsou klienti spokojeni s průběhem i složitostí vyřizování žádosti.

☎️ Telefonáty budou přicházet z čísla +420 950 172 234 vždy od 📆 pondělí do pátku mezi devátou a sedmnáctou hodinou.

ℹ️ V počáteční fázi automat položí klientovi dvě otázky: „Jak celkově hodnotíte zkušenost s Úřadem práce při vyřízení příspěvku na bydlení“ a „Jak hodnotíte složitost vyřízení příspěvku na bydlení“. Svou zkušenost klient ohodnotí na číselníku telefonu známkou od jedničky do pětky. Jednička znamená výborně, pětka nedostatečně.

❗️Na uvedené číslo sami nevolejte❗️

 

Od pondělí 23. ledna začne Úřad práce ČR (ÚP ČR) oslovovat příjemce příspěvku na bydlení a bude zjišťovat, jak jsou spokojení s průběhem i složitostí vyřizování žádosti. Telefonicky budou osloveni ti klienti, kteří podávali žádost o příspěvek osobně na kontaktním pracovišti Úřadu práce nebo prostřednictvím portálu MPSV, a kterým byla dávka přiznaná.

 

„Jedna z našich hlavních priorit je spokojený klient. Začínáme proto se zjišťováním zpětné  vazby, abychom mohli například posoudit, zda změny příspěvku na bydlení mají pozitivní  dopady, které byly naším cílem. Názor klientů je pro nás velmi důležitý,“ řekl ministr práce  a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL). Lidé by ale měli dávat pozor na to, kdo  jim volá a jaké informace po nich chce. „To je také důvod, proč dopředu informujeme o konkrétním čísle, ze kterého budeme klienty oslovovat, a co přesně nás bude zajímat.  Rozhodně nebudeme požadovat žádné osobní informace a už vůbec ne například čísla  bankovních účtů,“ zdůraznil ministr Jurečka v souvislosti s falešnými webovými stránkami 

a SMS zprávami. 

Telefonáty budou přicházet z čísla +420 950 172 234 vždy od pondělí do pátku mezi  devátou a sedmnáctou hodinou. V počáteční fázi automat položí klientovi dvě otázky:  „Jak celkově hodnotíte zkušenost s Úřadem práce při vyřízení příspěvku na  bydlení“ a „Jak hodnotíte složitost vyřízení příspěvku na bydlení“. Svou zkušenost  klient ohodnotí na číselníku telefonu známkou od jedničky do pětky. Jednička znamená  výborně, pětka nedostatečně. 

Postupně se dotazování bude rozšiřovat i na příjemce dalších dávek. Stávající praxe nyní funguje na bázi jednotlivého vyřizování konkrétních stížností klientů,  ale systematicky se se zpětnou vazbou nepracovalo, ani se průběžně neměřila. U online  žádostí mohou nyní klienti vyplnit webový dotazník, telefonické dotazování má zajistit  jejich zkušenosti také s osobní návštěvou Úřadu práce. Zjišťování klientské spokojenosti  umožní zahájit měření náročnosti a kvality poskytovaných služeb na jednotlivých  kontaktních pracovištích a sledovat tak úroveň poskytovaných služeb ve vztahu k procesním změnám.  

„Souběžně s rozšiřováním rozsahu a kvality služeb pro klienty je také podstatný nárůst  efektivity vnitřního fungování úřadu. Abychom dosáhli uživatelsky přívětivé a efektivní  veřejné správy, musíme mít k dispozici hodnocení klientů, na jehož základě budeme  služby zlepšovat,“ doplnil Jurečka.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688