Patria (Patria Finance)
Investice  |  20.09.2022 10:28:22

Výhled na ether po upgradu Merge ukazuje na rizika ještě většího poklesu

Fanfáry o změně blockchainu etherea ještě nedozněly, ale na zastavení poklesu na etheru nestačí. Od té doby, co se jeho komerčně nejdůležitější digitální účetní kniha upgradovala, aby snížila spotřebu energie, klesl o 10 %. A nyní výprodej na etheru vykresluje technické formace, které ukazují na ještě větší riziko poklesu.

Druhá největší virtuální měna od poloviny června rostla v očekávání softwarové aktualizace známé jako Merge, ale to už je teď passé, změna je dokončená. Za letošek se ether propadl o nějakých 63 %, přičemž šlo o velmi smutné období pro kryptoměny obecně. Navíc se nyní mnoho aktiv, kryptoměny nevyjímaje, chvěje před pravděpodobně dalším velkým zvýšením úrokových sazeb Fedem na středečním zasedání.

01

Regrese

Ether klesl pod druhou standardní odchylku regresního kanálu zakresleného od svých červnových minim. To podle technické analýzy naznačuje návrat ke třetí směrodatné odchylce na úrovni asi 1 250 USD. Pokud tato podpora selže, je další metou 1 000 USD.

02

Praskání podpory

Cena etheru se už pozoruhodnou dobu drží kolem 1 800 USD, což indikují vodorovné pruhy, které zachycují, kolik času tento token strávil na konkrétních úrovních. Ty se ale nakonec staly stropem, který je těžké prolomit, a od té doby klesl pod zónu podpory kolem 1 340 USD. Pro technické analytiky představuje narušení podpory vyšší riziko dalších pádů.

03

Bod maximální bolesti

Údaje o opcích z Deribitu ukazují vysoký počet nesplacených put a call kontraktů na ether se strike cenou na konci září ve výši 1 000 USD, resp. 2 000 USD. To naznačuje, že tyto úrovně definují rozsah pro trading ethera. Nicméně býci hledající záblesk naděje mohou najít útěchu z takzvaného bodu maximální bolesti, který tyto sázky na opce implikují. Ten je součástí kontroverzní teorie, podle které upisovatelé opcí (často finanční profesionálové) vydělávají více peněz než kupující opcí. Argumentem je, že cena aktiva se bude pohybovat k úrovni, kde tvůrci opcí dosahují největšího zisku – tedy tam, kde vyprší největší počet opcí. Podle údajů Deribitu se tento bod maximální bolesti nachází kolem 1 600 USD.

04

Zdroj: Bloomberg, CoinMarketCap

Disclaimer:

Investování do virtuálních aktiv (např. Bitcoin) či investičních nástrojů navázaných na virtuální aktiva je spojeno s řadou rizik, na která upozorňuje např. EBA (European Banking Authority) v článku „Crypto-assets: ESAs remind consumers about risks“ ze dne 17.3.2021. Tato upozornění naleznete ZDE. Patria Finance a.s. nedoporučuje investovat do nástrojů navázaných na virtuální aktiva z důvodu rizik, která jsou s nimi spojena.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 19:02  Marcolla (WOOD & Company): JPMorgan je jedním z lídrů v oblasti tokenizace aktiv a.. Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 19:00  Abbvie po čtvrtletních výsledcích klesá o 4 % 📃 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 18:24  USDJPY na nových 34letých maximech 📈 X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:43  Kam investuji ? Martin Stránský (WBTCB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688