Export (export.cz)
Ze světa  |  29.07.2022 12:25:47

Itálie spouští nový fond, chce podpořit umělou inteligenci, blockchain a internet věcí

Itálie spouští nový fond. Chce podpořit umělou inteligenci, blockchain a internet věcí

Italské ministerstvo hospodářského rozvoje připravuje pobídky pro firmy, které se chystají investovat a využívat technologie umělé inteligence, blockchainu a internetu věcí. Z Fondu pro rozvoj technologií poplynou investice do firem v celkové výši až 45 mil. eur.

Ilustrační foto: Shutterstock

Nový fond motivuje k využívání technologií ve firmách a korporacích a podporuje technologické inovace v nových nebo stávajících činnostech. Z fondu budou moci získat podniky, které se rozhodnou investovat do těchto technologií od 500 tis. eur do maximálně 2 mil. eur. O prostředky z fondu mohou žádat podniky ze strategických prioritních odvětví: průmysl a zpracovatelský průmysl, vzdělávací systém, zemědělsko-potravinářský průmysl, zdravotnictví, životní prostředí a infrastruktura, kultura a cestovní ruch, logistika a mobilita, bezpečnost a informační technologie a letectví a kosmonautika.

Podpora malých a středních podniků

Hlavními příjemci pobídek jsou malé a střední podniky, nicméně mohou je využívat i velké společnosti, pokud pracují na projektu s malými a středními podniky. Fondy nemají žádná omezení na základě typu zakládané nebo již založené společnosti. Fondy jsou poskytovány také pro projekty podávané společně, žadatelů na jeden projekt přitom může být až pět. Žádající subjekt musí mít formu právnické osoby a být zapsán v obchodním rejstříku, nesmí být v likvidaci ani v konkurzním řízení. Z žádosti jsou vyloučené subjekty, které v minulosti získaly protiprávně finanční podporu z EU; žadatel musí mít splacené ostatní eventuální půjčky a nesmí bát ve finančních obtížích.

Žádost o finanční prostředky bude možné podat pouze elektronicky od 21. září 2022 na oficiálních internetových stránkách společnosti Infratel Italia, kde naleznete i podrobné informace. Předložit požadovanou dokumentaci lze již od 14. září 2022. Za podání žádosti se neplatí žádné poplatky. Email na Ministerstvo hospodářského rozvoje: dgiai.div06@mise.gov.it.

Chcete-li více informací, můžete se obrátit na ekonomické oddělení Velvyslanectví ČR v Itálii, email: commerce_rome@mzv.cz.

Andrea Nimmerfrohová, ekonomická specialistka, Velvyslanectví ČR v Římě

 

Díky našim firmám o nás ví celý svět

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688