Kuchařská lekce v Rakovníku
Kolem poledne se u výdejny začaly shromažďovat první hladové krky, mladí kuchaři nejdříve oběd vydali svým kolegům studentům, pak přišli na řadu vojáci. Od všech se kuchaři dočkali slov chvály.
Nový zážitek a příležitost
„Mile mě překvapilo, jak to tady funguje. Kolektiv byl prima, s chlapama se mi vařilo dobře. Je to dobrá zkušenost, všechny nás zaujalo, jak je to tady s platem a s pracovní dobou. Zamlouvají se mi i místní výhody, jako je třeba příspěvek na bydlení a taky to, že i kuchař se bere jako voják,“ sdělil své dojmy jeden ze studentů.
„V polní kuchyni jsem nikdy nevařil a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. Vybavení je moderní a velmi mě zaujalo. Především konvektomat, který kombinuje vlastnosti horkovzdušné a parní trouby,“ poznamenává další ze studentů.
Zbytek studentů, kteří nevařili, si v posádce prohlédl stany, ubytovací kontejnery, budovy, kde vojáci pracují, a okouknout mohl také některé druhy techniky.
„Věříme, že tato vojenská polní gastronomie oslovila alespoň pár potenciálních uchazečů, kteří v dohledné době doplní naše řady,“ dodává velitel Praporu podpory nasaditelných sil podplukovník Tomáš Gubáš. V současné době je v Armádě ČR kolem 250 kuchařů. Prapor podpory nasaditelných sil vlastní dvě polní kuchyně a každá je schopná denně uvařit až 250 obědů.
Poslední zprávy z rubriky Armáda:
Přečtěte si také:
Prezentace
08.07.2024 Velký pololetní přehled trhů: Bude růst…
08.07.2024 Investování eur je pro Čechy výzvou,…
02.07.2024 Investujte a vybudujte si dodatečný příjem…
Okénko investora
Olívia Lacenová, Wonderinterest Trading Ltd.
Cestování bude ekologičtější, ale dražší: Lufthansa zvyšuje ceny v důsledku nových předpisů
Mgr. Timur Barotov, BHS
Petr Lajsek, Purple Trading
Pohonné hmoty zdražují. Čeká nás druhé nejdražší léto v historii?
Miroslav Novák, AKCENTA
Červnové zasedání bankovní rady ČNB – poslední snížení úrokových sazeb o 50 bodů
Jiří Cimpel, Cimpel & Partneři
Jakub Petruška, Zlaťáky.cz
Ali Daylami, BITmarkets