plzen.eu (Plzeň)
Z regionů  |  16.09.2021 00:00:00

Plzeň: Studie k problematice bezdomovectví má za sebou první prezentaci. Na konci září se s ní může seznámit i veřejnost

Studie k problematice bezdomovectví má za sebou první prezentaci. Na konci září se s ní může seznámit i veřejnost

Foto: M. Pecuch

Fotografie: M. Pecuch

Jan Váně, vedoucí Katedry sociologie Západočeské univerzity v Plzni, a odborný asistent této katedry František Kalvas představili ve středu 15. září 2021 v Petákově sále plzeňské radnice výsledky studie s názvem Bezdomovectví. Co vidíme? Co chceme vidět? Výzkumnou studii realizuje město Plzeň.

První prezentace se zúčastnili členové pracovní skupiny pro řešení problematiky lidí bez domova, jsou mezi nimi náměstkyně primátora města Plzně Eliška Bartáková, náměstek Michal Vozobule, radní města Plzně David Šlouf, který za město studii koordinuje, radní Martin Zrzavecký a další.

Foto: M. Pecuch

Jan Váně uvedl, že cílem studie bylo zabývat se postoji veřejnosti, bez jejíž ochoty nelze situaci bezdomovectví řešit, postoji odborné veřejnosti, kterou představují politici, zástupci neziskových organizací a sociální pracovníci, a v neposlední řadě postoji lidí bez domova, protože bez jejich spoluúčasti nelze jejich situaci změnit.

Tvůrci studie vyzpovídali lidi bez domova i plzeňskou veřejnost. Hledali průniky mezi těmito skupinami, díky nimž by bylo možné nalézt řešení, která pomohou zlepšit situaci lidí bez domova v Plzni.

„Děkuji za skvělou práci týmu kolegů ze Západočeské univerzity v Plzni, který vedl docent Jan Váně, a skvělou prezentaci. Dostali jsme velké množství zajímavých informací a zjištění. Pro mě nejpodstatnější, a zároveň příjemné překvapení, je to, že cca 80 procent ze 754 oslovených občanů z řad veřejnosti se vyjádřilo v tom smyslu, že by město mělo problém řešit a nabídnout lidem bez domova pomoc,“ uvedl radní David Šlouf.

Foto: M. Pecuch

S výsledky studie se může seznámit i veřejnost. Ve středu 29. září se v zastupitelském sále plzeňské radnice koná od 14 hodin veřejná prezentace výsledků studie, kterou uvedou Jan Váně a František Kalvas. Zájemci o účast na této prezentaci se mohou hlásit pomocí formuláře zde.

Ve stejný den se v 16:30 hodin před Západočeským muzeem v Plzni u Lavičky Václava Havla uskuteční vernisáž venkovní výstavy se stejným názvem, jaký nese studie. Autory výstavy jsou Jan Váně, Nikol Kubátová, Jakub Václavů a Petr Vašát.

Text: Hana Josefová


Zveřejněno: 16. 9. 2021, Martin Pecuch

 
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688