Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Údaje o firmách  |  28.01.2003 10:55:33

T-Mobile si z dnešního bojkotu moc nedělá


PRAHA (ČIA) - Intenzitou emocionálních ohlasů na ohlášené zdražení služeb je překvapena společnost RadioMobil, provozující síť mobilních telefonů T-Mobile. "Emocionální reakce veřejnosti jsme nicméně očekávali," uvedla dnes na dotaz ČIA Martina Kemrová z tiskového oddělení společnosti. Výrazného odlivu zákazníků se firma neobává. "V souvislosti s oznámenými změnami jsme nezaznamenali úbytek zákazníků, který by přesahoval měsíční průměr," dodala Kemrová.

Českým internetem se v lednu šířila výzva k jednodennímu bojkotu služeb T-Mobile, stanovená na úterý 28. ledna. Uživatelé by podle ní měli nechat po celý den svůj mobilní telefon vypnutý. Důvodem k bojkotu je skutečnost, že T-Mobile chce od začátku února zpoplatnit zasílání SMS z internetu, zdražit posílání SMS u některých tarifů a zpoplatnit přeposílání e-mailů na mobilní telefon. Podle odborníků se však do bojkotu zapojí jen malá část soukromých uživatelů, lukrativnější zákazníci z řad firem si celodenní vypnutí telefonu nebudou moci dovolit.

Hlavním cílem zpoplatnění internetových SMS brán bylo podle mluvčího RadioMobilu Jiřího Hájka uzavření služby pro subjekty, které ji zneužívaly ke komerčním účelům a měsíčně rozesílaly miliony SMS zpráv, aniž by se podílely na krytí provozních nákladů. "Bezplatné zasílání SMS z internetu je pro firmu nadále ekonomicky nevýhodné, většina světových operátorů tuto službu zdarma nenabízí," konstatoval Hájek. Přestože se T-Mobile k nepopulárnímu kroku odhodlal jako první z tuzemských operátorů, zpoplatnění zasílání SMS z internetu do budoucna nevyloučili ani jeho zbývající dva konkurenti.

"Jsme přesvědčeni, že každý subjekt na trhu má právo se chovat tržně. Bojkot považujeme za krajní reakci na podnikatelské rozhodnutí a představuje pro nás určité vyvrcholení emocionálních reakcí na ohlášené změny," uvedla Kemrová. Cenové změny firma ohlásila přesně před měsícem - 27. prosince. Zhruba o tři týdny později však rozhodla, že uživatelům zachová možnost odeslat alespoň několik SMS z internetu měsíčně zdarma. Kromě výzvy k bojkotu se na internetu objevila také stránka "antibojkot", uznávající argumenty RadioMobilu.

-pk-,-ph-



! Akcionáři Agrobanky mohou žalovat její prodej GE Capital !

! Přehled a vývoj cen rodinných domů v ČR v roce 2002 !








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688