Nejchutnější recepty jsou ty z místních surovin, třeba pikantní fazolová polévka s uzeninou

Na luštěniny bychom v jídelníčku rozhodně neměli zapomínat. Jenže, přiznejme si to, ne každý si je zamiluje. Jestliže je ale dobře zamaskujete v perfektně dochuceném pokrmu, máte vyhráno. Jedním z nich je třeba pikantní fazolová polévka, s tvrdým salámem. Vyrábí se podle tradiční maďarské receptury výhradně z vepřového masa pocházejícího od farmářů z blízkého okolí Jestřebic poblíž Benešova. Má výraznou pikantní chuť. Věříme, že si jej zamilujete stejně jako odborníci na kvalitu potravin, protože byl v roce 2020 oceněn Regionální potravinou ve Středočeském kraji.Pikantní fazolová polévka, s tvrdým salámem

Zdroj fotografií a informací: www.akademiekvality.cz

Recept na pikantní fazolovou polévku s uzeninou

Počet porcí: 4 porce

Doba přípravy: 30 minut

Náročnost: *

Ingredience:

300 g Jestřebického ranchera od WIFCOM a. s., Středočeský kraj

100 g cibule najemno

200 g řapíkatého celeru najemno

300 g mrkve na kostky

3 stroužky česneku najemno

půl lžíce uzené papriky

1 lžička chilli

půl lžičky římského kmínu

400 g rajčat v plechovce (krájené)

750 ml zeleninového nebo kuřecího vývaru

400 g přes noc namočených fazolí

hrst petržele nakrájené nahrubo

Postup:

1. Nejdříve orestujeme tvrdý salám, alespoň 5 minut, aby byl pěkně opečený, přidáme mrkev, celer, restujeme 5 minut a pak přidáme cibuli na další 3–4 minuty. Přidáme česnek, papriku, chilli a kmín a orestujeme 3 minuty. Vlijeme vývar a rajčata
a zavaříme.

2. Do vroucího vývaru přidáme scezené fazole a vaříme pozvolna, dokud nejsou fazole měkké.

3. Nakonec polévku osolíme a opepříme. Servírujeme s nasekanou petrželkou.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Zavařování a vaření