zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  24.12.2020 00:00:00

Město Zlín obnovuje oblíbenou stezku zdraví pod Tlustou horou

tabule-altan-2.jpg

Město Zlín obnovuje oblíbenou stezku zdraví pod Tlustou horou

publikováno: 23.12.2020

Zlín - Stezka zdraví, realizovaná na pozemcích městských lesů pod Tlustou horou, nabízí pro obyvatele města spoustu možností pro aktivní trávení volného času. Jde o aktivity jako běh, posilování, rodinné výlety a vycházky. K jádrovému území Stezky zdraví, kde se nachází lesní altán, lanová visutá lávka a čtyři stanoviště
se cvičebními prvky nyní vede několik značených přístupových tras a také 2 okruhové trasy.

„Jsem rád, že se nám podařilo obnovit Stezku zdraví. Vytvořili jsme nové turistické značení, které je provedeno pomocí barevných trojúhelníků. Zeleně jsou označeny přístupové trasy k jádrovému území, modře je označen okruh Podhořím (1,6 km) a červeně okruh kolem Tlusté hory (4,5 km). Věřím, že nejen občané města Zlína ocení nové trasy na procházky, běh, nordic walking či horskou cyklistiku. Trasy jsou vyznačeny i na Mapy.cz a to přerušovanými čarami. Děkuji Odboru městské zeleně a Oddělení cestovního ruchu, kteří podpořily obnovu této stezky,“ popsal kartograf Martin Gabryš, který spolu s bratrem Vojtěchem a Martinem Pallou vytvořili nové turistické značení.

Součástí Stezky zdraví mají být také informační tabule, které budou instalovány na jaře.
„Na informačních tabulích najde návštěvník stezky veškeré informace, které potřebuje. Jsou zde všeobecné informace o stezce, mapy, profily tras, fotografie a další užitečné informace. Ti, kdo si jdou zaběhat či zacvičit určitě ocení tabule, kde je popsáno rozcvičení i jednotlivé cviky v rámci cvičebních prvků v jádrovém území. V letošním roce se instalovaly 2 informační tabule, zbylé přibydou v příštím roce,“ uvedl Martin Gabryš, který připravoval mapy a grafické podklady pro informační tabule.

„Dlouhodobě se snažíme o rozvoj volnočasových aktivit a sportu ve Zlíně a v jeho okolí. Zlínské lesy nabízí krásnou přírodu a spoustu možností trávení volného času. Jsem ráda, že se nám podařilo vyznačit nové pěší a běžecké trasy v okolí Tlusté hory. Doufám, že brzy navážeme s podobnými projekty. Kromě pěších a běžců se zaměřujeme také na cyklisty, pro které připravujeme pumptrack
a snažíme se vybudovat traily pro horská kola,“
popsala městská zastupitelka Zuzana Fišerová.

„Na jaře jsme ve spolupráci s městem Trenčínem připravili projekt, ve kterém jsme chtěli uspořádat několik akcí na Stezce zdraví ve Zlíně a také v Lesoparku Brezina v Trenčíně. Akce by byly zaměřeny na zdravý pohyb v lese. Součástí by byl závod v orientačním běhu, běžecká škola, kurz nordic walking, cvičení v lese či zdravé stravování. Vzhledem k situaci, která ale nastala, jsme se rozhodli tento projekt nerealizovat. Nicméně aktivity máme připraveny a doufáme, že tento projekt v budoucnu uskutečníme,“ popsala vedoucí Oddělení cestovního ruchu a informací, Eva Manišová.

Ve stejném čase finišuje také značení nových stezek v okolí Napajedel. Vznikají zde nově tzv. Stezky napajedelských emirátů, které se nachází pouze několik kilometrů od Stezky zdraví. Turisté i cyklisté tak budou moci využít desítky kilometrů nově značených tras.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688