TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  12.03.2020 08:36:28

Kvůli koronaviru v Česku opět mimořádně zasedá vláda. Hamáček chce vyhlásit nouzový stav. Počty nakažených COVID-19 v krajích

Vláda se dnes mimořádně schází kvůli hrozbě koronaviru. Chce rozhodnout o nových opatřeních. Začátek jednání je naplánován na 9 hodin ráno. Po něm bude následovat tisková konference, kterou budete moci sledovat živě na TN.cz.

Česká republika má už 94 nakaženýchPrvní pacienti museli být hospitalizováni na jednotce intenzivní péčeV celé Itálii se až do 25. března kvůli koronaviru zavřou všechny obchody 

V USA platí zákaz vstupu cizinců z EU Trump pozastaví letecká spojení s Evropou

Tisková konference po mimořádném zasedání vlády by měla začít v 10 hodin.

"Na dnešní mimořádné jednání vlády jsme pozvali ředitele Státního zdravotního úřadu a ředitele hygienických stanic Prahy, Středočeského kraj a Ústeckého kraje, kde je největší výskyt. A probereme i koordinaci všech krajských hygien. Máme 94 pozitivních nálezů v krajích," informoval na twitteru premiér Andrej Babiš. Dva z těchto případů jsou v kritickém stavu.

Zveřejnil také počty nakažených v jednotlivých krajích:

Praha 48
Ústecký 16
Středočeský 11
Olomoucký 4
Královehradecký 4
Zlínský 3
Pardubický 1
Vysočina 1
Plzeňský 1
Jihomoravský 1
Liberecký 1
Jihočeský 1
Karlovarský 1

Moravskoslezský 1 

Babiš na svém twitteru také vyvrátil některé informace, které se šíří po sociálních sítích. "Někdo šíří po facebooku nepravdivou zprávu, že budeme zavírat obchody. Není to pravda, nic takového jsme neřekli a neplánujeme. Mrzí mě, že se někteří lidi takhle chovají," napsal Babiš. Popřel také údajnou karanténu hlavního města Prahy.

Po novém jednání by ovšem bezpečnostní rada mohla dosavadní opatření ještě zpřísnit. "Již není na co čekat, vláda by dnes měla rozhodnout o vyhlášení nouzového stavu," domnívá se Jan Hamáček. "Rozhodnu o zavedení kontrol na hranicích s Německem a Rakouskem," dodal.

Vláda zvyšuje počet laboratoří, které mohou provádět testy na koronavirus. Ministerstvo zahraničí varuje Čechy, aby neopouštěli republiku a to ani při cestě do zemí, kde se nákaza ještě tolik nerozšířila.
Roman Prymula potvrdil, že pacient s koronavirem na jednotce intenzivní péče je pražský taxikář. Jeho stav je velmi vážný. U nakažené seniorky se zdravotní stav v průběhu noci stabilizoval.

Na deseti hraničních přechodech se Slovenskem, Rakouskem a Německem pokračují namátkové kontroly. Zkontrolováno bylo už 60 tisíc aut. Hasiči společně s vojáky nejčastěji kontrolují řidiče kamionů. Klíčová je teplota přes 38 stupňů Celsia.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688