TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  11.03.2020 09:51:46

Počet nakažených v Česku vzrostl na 64. Praha ruší některé linky MHD


Počet případů koronaviru v Česku stoupá, aktuálně eviduje 64 pacientů s Covid-19. Nakažené hlásí Pardubický i Olomoucký kraj a Vysočina, nejvíce pacientů je v Praze. V rámci bezpečnostních opatření ruší Praha školní linky hromadné dopravy a u dalších prodlužuje intervaly mezi jednotlivými spoji.

K uplynulému dni bylo v České republice kvůli koronaviru vyšetřeno 1193 lidí, u 64 se potvrdil koronavirus.

"Většina opatření, která jsme v posledních dnech udělali, byla později zavedena i v ostatních zemích. Uvědomujeme si společenské i ekonomické dopady, které se snažíme zmírnit, ale nemůžeme nic podcenit, rozhoduje rychlost," sdělil ministr průmyslu, obchodu a dopravy Karel Havlíček na svém twitteru.

Pražská integrovaná doprava v rámci bezpečnostních opatření upravuje provoz některých linek. Školní linky 251 – 275 ruší od dnešního dne úplně, na linkách 107 a 143 budou prodlouženy intervaly mezi spoji. U linky 119 bude podle PID provoz v průběhu dne přizpůsobován aktuální situaci.

 

České dráhy přistoupily k intenzivnímu úklidu prostorů vlaků a ionizují jejich interiéry.

Bezpečnostní rada státu až do odvolání uzavřela všechny základní, střední a vysoké školy, děti tak zůstanou doma na minimálně dva týdny. V platnosti je také zákaz konání akcí s účastí nad 100 lidí. Podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha se opatření netýká obchodních center a veřejných bazénů nebo sportovních center.

Pokračují kontroly na českých hranicích. Policisté spolu s celníky a hasiči kontrolují také mezinárodní vlaky. Povinné kontrole spojené s bezkontaktním měřením teploty se musí podřídit cestující na deseti hraničních přechodech.

 

Na hranicích "koronavirové hlídky" zkontrolovaly už zhruba 10 000 lidí.

K bezpečnostním opatřením se uchýlilo také Portugalsko, které na 14 dní pozastavilo lety do Itálie. Řecko na dva týdny uzavřelo školy a univerzity, střediska denní péče a další podobné instituce. Oznámilo to tamní ministerstvo zdravotnictví. Turecko ohlásilo prvního nakaženého koronavirem. Itálie zůstává v karanténě kvůli hrozbě šíření koronaviru. Aktuálně země registruje více než 10 000 nakažených.

Německo přistoupilo ke zrušení všech akcí v berlínských divadlech a operních domech. Toto opatření bude podle německé vlády trvat do 19. dubna. Podle informací německého Federálního úřadu kriminální policie (BKA) koronavirus vážně narušuje činnost protiteroristického centra. Některá zasedání Společného centra pro boj proti terorismu v Berlíně byla zrušena. Podle mluvčího BKA se jednalo o záležitosti, "které nejsou vzhledem k situaci tolik naléhavé."

Nárůst případů hlásí i Jižní Korea, kde po pěti dnech postupného klesání počtu nakažených čísla opět vzrostla. K dnešnímu dni v zemi přibylo 242 pacientů s koronavirem, tedy zhruba o sto více než v úterý. Od 518 nakažených, které jihokorejské úřady evidovaly minulý čtvrtek, docházelo denně k poklesu o zhruba sto případů. Dnes ve středu však počty nakažených znovu začaly stoupat. Podle aktuálních informací tamních úřadů je v zemi celkem 7755 nakažených a 60 lidí na Covid-19 zemřelo.


V USA je aktuálně více než 1000 nakažených koronavirem a počet obětí nákazy vzrostl na 31. Americký prezident Donald Trump plánuje volební shromáždění v Milwaukee ve Wisconsinu. Oznámil to jen několik hodin poté, co jeho potenciální nástupci Joe Biden a Bernie Sanders zrušili některé své plánované akce kvůli hrozbě koronaviru.

 


TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688