TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  11.11.2019 14:51:19

Na Letnou se znovu chystají tisíce lidí. Milion chvilek zveřejní požadavky


Hnutí Milion chvilek pro demokracii naplánovalo na pondělí tiskovou konferenci, kterou můžete sledovat od 14:00 živě na TN.cz. Hnutí má popsat svoje požadavky na politiky a promluvit o plánované demonstraci. "Asi něco zásadního oznámíme," uvedl spolek na twitteru.

Další demonstrace, kterou pořádá spolek Milion chvilek pro demokracii, je naplánovaná na 16. listopadu od 14:00 na Letenské pláni. "Třicáté výročí Sametové revoluce nás vyzývá, abychom znovu pozvedli hlas a nemlčeli k aktuálním problémům," uvedl Milion chvilek na facebooku.

 

Účast na demonstraci už na facebooku potvrdilo 49 tisíc lidí, další tisíce mají o událost zájem. Milion chvilek pro demokracii zatím příliš podrobností k programu nezveřejnil, učiní tak zřejmě na tiskové konferenci, která je naplánována na pondělí od 14:00. V přímém přenosu ji můžete sledovat na TN.cz.

 

"Čas vyjít ven a postavit se za demokracii znovu nastal! Vadí Vám prezidentovo pohrdání Ústavou? Premiérův střet zájmů? Překvapivé zastavení kauzy Čapí hnízdo? Odůvodnění, které vzbuzuje pochybnosti? Neschválení ústavní žaloby na prezidenta? Prezident slibující premiérovi abolici? Celkové směřování státu a demokracie?" napsal spolek.

 

 

 

Na demonstraci by měly vystoupit známé osobnosti včetně bývalého mluvčího Charty 77 Václava Malého nebo Jany Filipové, která zažalovala premiéra Andreje Babiše za tvrzení, že demonstranti dostali za účast zaplaceno. V neděli by se měly konat protesty ve zbytku republiky.

 

Milion chvilek už oznámil, že chce v sobotu na Letné představit svoji dlouhodobou vizi, obrátit se na demokratickou opozici a vyzvat ji, aby přišla s návrhem, jak sjednotit roztříštěné opoziční strany, a zopakovat svůj požadavek na demisi Babiše a ministryně spravedlnosti Marie Benešové. Oba to odmítají, pro odstoupení prý nevidí důvod.

 

Poslední demonstrace, která se na Letné konala v červnu, se podle odhadů zúčastnilo skoro 300 tisíc lidí. Více v reportáži:

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688