Finance  |  10.07.2002 14:29:57

Projev prezidenta USA nepřesvědčil investory.

Zprávy
BBG Finance a.s.

Zprávy z finančních a kapitálových trhů

Středa 10. července 2002

Spojené státy



Projev prezidenta nepomohl, americké trhy klesají již druhý den, smazaly tak nárůst z pátečního rally.

Spojené státy

Softwarový gigant Microsoft /MSFT/ byl během včerejšího dne pozitivně komentován investičními společnostmi Bernstein a Prudential Financial. Prudential věří, že licenční změny produktů MSFT se začnou projevovat od 31.7. a posílí tak příjmy společnosti ve 4Q02 a 1Q03. Z tohoto důvodu Prudential přehodnotil MSFT na „strong buy“ s cílovou cenou 65 USD. Trh zareagoval, nicméně akcie firmy MSFT posílily jen mírně o 0,55 % na uzavírací cenu 53,21 USD.

Investiční společnost JP Morgan, která pomáhala uvést na trh firmu CIT Group /CIT/ (CIT byla po zdlouhavé akvizici začleněna do firmy Tyco /TYC/, krátce na to však opět osamostatněna a se ztrátou uvedena na trh), ji nyní ohodnotila jako „buy“ s cílovou cenou 28 USD. JP Morgan věří, že CIT Group úspěšně prochází regenerační fází, nedávné zvýšení hodnocení dluhu, snížení úvěrového rozptylu, zbavení se 5 mld USD aktiv, které nepovažovaly za klíčové, zlepšila svoji bilanci a kapitalizace, také efektivnost se zlepšila. Současná hodnota akcií CIT již zahrnuje riziko problémů sektorů telekomunikací a letectví. Investiční společnosti Wachovia a CSFB shodně ohodnotili CIT jako „buy“. Akcie CIT posílily o 2,14 % a uzavřely na ceně 22,88 USD za akcii.

Vedení firmy Business Objects /BOBJ/ oznámilo konečné uzavření dohody o akvizici soukromé firmy Acta Technology za 65 mil USD. Akvizice by měla být završena v roce 2003. Acta Technology se zabývá firemními daty a systémovou integrací, BOBJ si tak hodlá rozšířit pole působnosti v této oblasti. Trh reagoval podle očekávání a akcie firmy BOBJ výrazně oslabily o 9,23 % na 24,10 USD.

Investiční společnost Morgan Stanley označila firmu GAP /GAP/ jako „Retail Stock of the Week“ s dodatkem, že se očekává obrat k lepšímu v druhém pololetí tohoto roku. Vedení firmy GAP poukazuje na své plány se zaměřením na klíčové produkty a zvýšené propagaci. Tyto kroky byly historicky velmi úspěšné, zvláště jedná-li se o úzce specializovaného prodejce. I přes tuto pozitivní zprávu akcie firmy GAP poklesly o 4,31 % na 17,54 USD.

Česká republika

Pražská burza otevřela mírně nad svou předešlou uzavírací hodnotou a v průběhu dne s výkyvy posilovala, index PX 50 tak uzavřel s 2,86% nárůstem. Pražská burza tak značně posílila již po několikáté za sebou bez jakýchkoli ohledů na klesající evropské trhy. Největší nárůst během včerejšího obchodování zaznamenaly akcie Unipetrolu (7,40 % na 38,88 ), ČEZu (5,63 % na 91,46 ) a Českých radiokomunikací (4,65 % na 288,41 ). Posílení akcií Unipetrolu a Českých radiokomunikací nastalo za poměrně nízkých objemů. Žádný spadový titul neuzavřel poklesem. Celkový objem obchodů dosáhl 640 mil .

Evropa

Evropské trhy poklesly především díky poklesu německé průmyslové výroby (-1,3 %) a zvýšené nezaměstnanosti, která je na 3letém maximu. Siemens (-5,1 % na 52,32 EUR) a BASF (-3,5 % na 46 EUR) nejspíše nebudou mít výsledky jaké investoři předpokládali. Index DJ Europe Stoxx 50 oslabil o 1,2 % již druhý den. Francouzský výrobce telekomunikační techniky Alcatel (-2,2 % na 6,55 EUR) se také připojil k oslabení evropského indexu, rating dluhu této firmy klesl z Baa1 na Ba1.

Podrobný přehled investičního zpravodajství

Ing. Miroslav Dohnal

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688