TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  24.10.2018 09:54:30

Chaos v Praze: Zavřeli další most, tramvaje nejezdí, auta musí jinudy


Přemostění nad stanicí metra Vltavská v pražských Holešovicích je od noci na středu uzavřeno. Kvůli havarijnímu stavu ho musí dělníci podepřít, což potrvá minimálně týden. Úplně přestanou jezdit tramvaje, které most podjíždějí, zcela uzavřena i pro automobily bude pak sjezdová rampa do Holešovic.

Most v Bubenské ulici uzavřeli zaměstnanci Technické správy komunikací hodinu a půl po půlnoci. Dopravní komplikace čekají nejen na řidiče, ale i na cestující hromadné dopravy, cyklisty i chodce.

Zákaz vjezdu automobilů platí ve směru od Hlávkova mostu k Výstavišti, doprava opačným směrem zůstane nedotčena, neboť se jezdí po druhém mostě, který je v lepším stavu. Řidiči mohou sjet na nábřeží Kapitána Jaroše a pokračovat přes Argentinskou do Holešovic, či přes Dukelských hrdinů do Veletržní.

Tramvaje, které most podjíždějí, přestanou přes Vltavskou jezdit úplně a linky budou odkloněny přes Výstaviště a Florenc. Pod mostem neprojdou ani chodci, z metra budou muset po schodech do Bubenské ulice.

Stav mostu je kontrolován už několik měsíců. Praskliny v konstrukci se začaly v posledních dnech rychle zvětšovat. Situaci by mělo zachránit podepření mostu, které provede odborná firma zhruba během týdne.

 

Podle mluvčí TSK Barbory Liškové je na tom nejhůř právě sjezdová rampa z Hlávkova mostu, která vede na ulici Bubenská v Holešovicích. Pod touto rampou zastavují tramvaje na stanici Vltavská, které jedou z Hlávkova mostu.

 

 

"Specializovaná firma nás oficiálně informovala o výsledcích, které přinesla poslední diagnostika tohoto mostu. Aktuální měření ukazují, že čtvrté pole mostu, tedy to, pod kterým projíždí tramvaje a chodí chodci, je v havarijním stavu a preventivně kvůli bezpečnosti je nezbytné okamžitě uzavřít provoz na mostě i pod ním. Za posledních 25 dní měření se stav mostu začal velmi rychle zhoršovat a praskliny v jeho konstrukci, které důkladně už řadu měsíců monitorujeme, se začaly rychle a nebezpečně zvětšovat,“ říká náměstek ředitele TSK Matěj Fichtner.

 

Náhradní doprava bude zajištěná následovně:

Linky 1 a 25 jedou odklonem ze Strossmayerova náměstí přes Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí na Maniny a dále po své pravidelné trase směrem na Palmovku.


Linka číslo 14
pojede od Bílé labutě přes Florenc a Karlínské náměstí na Palmovku a dále po své trase do Vysočan.


Linka číslo 12 pojede ze Strossmayerova náměstí odklonem přes Výstaviště Holešovice, Nádraží Holešovice a Ortenovo náměstí na Maniny a dále na Palmovku.


Spojení k holešovické tržnici zajistí přívoz P7 mezi Karlínem a Holešovicemi.

 

Problémy se stavem mostů se v Praze řeší dlouhodobě. Na začátku loňského prosince dokonce spadla lávka pro pěší mezi Císařským ostrovem a Trojou. TSK nyní provádí diagnostiku například Hlávkova mostu nebo mostu Legií, které jsou oba ve špatném stavu. Špatně je na tom také Libeňský most, kde město zatím nerozhodlo o tom, jestli konstrukci opraví, nebo postaví nový. Rekonstrukci potřebuje také Palackého most z Palackého náměstí na Smíchov a řada dalších mostních konstrukcí.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688