Petr Hanisch (AliaWeb)
Praha  |  08.04.1999 10:23:35

Denní zpravodajství z amerického trhu - čtvrtek 8. dubna 1999

Denní zpravodajství z amerického trhu - čtvrtek 8. dubna 1999

Vývoj trhu v USA

Světové trhy
Firemní zprávy

Portfolia

 

! Veškeré uváděné hodnoty jsou platné ke středě 7. dubna 1999, pokud není uvedeno jinak. !

Vývoj trhu v USA:

Silné tituly: banky; brokerage; aerolinie; ocel; telekomunikace.
Slabé tituly: software; internet; těžba ropy; biotechnologie; tabák.

Klíčové indexy akciového trhu

Grafy

Zatímco NASDAQ korigoval, DJIA a S&P 500 dále přepisovaly historické rekordy

    Na samém počátku obchodního dne se zdálo, že budeme svědky pokračování silného růstu akciového trhu jako celku. Dow během několika minut poskočil o 76, S&P o 12 a Nasdaq Composite dokonce o 33 bodů. Není tedy divu, že investoři nevydrželi a u vybraných technologických titulů začali realizovat zisky posledních dnů. Nasdaq Composite tak umazal celých 85 bodů a strhl sebou i zbytek trhu. V tu chvíli však štafetu převzaly finanční tituly, tedy hlavně banky a brokerské domy. Proč? Oznamování čtvrtletních výsledků se blíží a právě v těchto oborech se očekávají nejpříjemnější překvapení. K silnému růstu na newyorské burze pomohlo také konečně probuzené AT&T. Naopak růstu na NASDAQ bránilo očekávaní čtvrtletích výsledků Yahoo, které byly zveřejněny až po skončení obchodování. Objemy obchodů byly nadprůměrné, hlavně pak na NASDAQ.
    Dow Jones Ind. uzavřel obchodní den téměř na denním maximu s přírůstkem slušných 121 bodů, tedy +1,22 %, na novém historickém maximu 10.085 bodů. Více jak sedmdesáti body se na jeho růstu podílelo již zmíněné AT&T a finanční tituly. AT&T růstem +5,93 % přidalo indexu 22 bodů, o něco méně pak Citigroup +6,80 %, JP Morgan +2,82 % a American Express +2,59 %. V poklesu naopak pokračoval Philip Morris –2,52 % a Coca-Cola –1,78 %. Po úterním růstu klesal také General Motors -4,80 %.
    Nasdaq Composite nakonec ztratil –0,73 % a skončil na 2.544 bodech. Vedoucí technologické tituly, s výjimkou Cisca +3,00 % a Intelu +1,29 %, klesaly: Dell –0,80 %, Microsoft –0,80 %, Oracle –9,49 %, MCI WorldCom –3,98 %, Sun Microsystems –1,33 %. Nejsledovanější internetové akcie z důvodu již zmíněného vyčkávání na čtvrtletí výsledky Yahoo také spíše klesaly: AOL –5,67 %, AtHome +2,27 %, Amazon –3,86 %, Yahoo! –3,00 %, eBay –1,32 %, Excite +0,71 %, Infoseek –8,03 % a Lycos –9,82 %, CMGI +0,76 %.

Světové trhy:

Z firemních zpráv:

  • Yahoo! Inc. (YHOO): Internetový portál oznámil čistý zisk za první čtvrtletí tohoto roku ve výši $0.11 na akcii, tedy tři centy nad očekáváním. Ve stejném období loňského roku činil zisk $0.02 na akcii. Tržby vzrostly o 186 % na $86.1 mil..
  • @Home Network (ATHM): Poskytovatel kabelových internetových služeb formuje joint-venture s vedoucím japonským kabelovým operátorem, Jupiter Telecommunications, a se Sumitomo Corp. Joint-venture vytvoří novou entitu - @Home Japan, která bude vyvíjet a nabízet japonskou verzi služeb @Home, tedy vysokorychlostní připojení na internet s využitím sítě kabelových televizí. @Home také spolu s firmou Motorola Inc. (MOT) oznámil první celonárodní reklamní kampaň kabelového internetového průmyslu.
  • Hewlett-Packard Co. (HWP): Výrobce počítačů a zdravotnických přístrojů uzavřel strategickou alianci s BEA Systems Inc. (BEAS). Společně budou nabízet kompletní softwarovou infrastrukturu pro budování spolehlivých a vysoce výkonných řešení pro e-commerce a integrované podnikové aplikace.
  • AMR Corp. (AMR): BT Alex. Brown zvýšil svoje doporučení na akcie tohoto vedoucího leteckého dopravce z "market perform" na "strong buy".
  • Hertz Corp. (HRZ): Merrill Lynch snížil svoje doporučení na akcie tohoto provozovatele autopůjčoven z krátkodobého "accumulate" na "neutral".
  • Spyglass Inc. (SPYG): Poskytovatel internetových služeb a vývojář internetového software uzavřel novou strategickou dohodu s Microsoft Corp. (MSFT), kterému bude licencovat své technologie a nabízet své služby.
  • MCI WorldCom Inc. (WCOM): Edward Jones zvýšil svoje doporučení na akcie této telekomunikační společnosti z "buy" na "strong buy". Jako důvod uvádí očekávání silného růstu zisků a poslední oslabení akcií, které způsobily dohady o akvizici Nextel Communications (NXTL).
  • Nextel Communications Inc. (NXTL): Sands Brothers připomněl svoje doporučení "buy" na akcie tohoto provozovatele sítě pro bezdrátovou telekomunikaci po oznámení, že MCI WorldCom (WCOM) diskutuje s NXTL možnost převzetí. Sands Brothers věří, že akcie NXTL mohou být oceněny až na $50.
  • Network Solutions (NSOL): Prudential Securities zvýšil svůj cílový kurz akcií tohoto registrátora doménových jmen pro internet ze $125 na $188. Věří, že akcie NSOL nespravedlivě utrpěly nepřesnými mediálními zprávami.
  • InfoSpace.com (INSP): Společnost oznámila štěpení svých akcií v poměru 2:1.

Vývoj portfolií:


* Sledované tituly – akcie uvedené v tomto seznamu nejsou akciemi doporučovány k nákupu.

Seznam používaných zkratek:

TAT&T, FFord Motor Co, SPLS – Staples, Inc., MRKMerck&Co, MOPhilip Morris Cos, INTCIntel Corp, AOL – America Online, AMGNAmgen, ATHM – AtHome Corp., MSFTMicrosoft Corp, NOKANokia Corp, YHOO – Yahoo! Inc

YTD – změna kurzu od začátku roku,
EPSčistý zisk na akcii,
PER – poměr ceny akcie a čistého zisku na akcii,
DPSdividenda na akcii

 

 

28.října 15, Praha 1, 110 00, Česká republika

Tel. +420 2 2421 1252, Fax. +420 2 2422 9152

e-mail: brokerage@private-investors.com

www.pi.cz

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Praha:

21.10.1999  Tisková zpráva Střediska pro cenné papíry (SCP) Petr Hanisch (AliaWeb)
30.09.1999  Český mobil - kdo je nejaktivnějším členem statutárního orgánu? Petra Doležalová (ČEKIA, a.s.)
08.09.1999  Dalších 76 emisí bude vyřazeno z volného trhu BCPP Dagmar Vránová (ČEKIA, a.s.)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688