Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Investice  |  26.02.2002 12:25:06

MF - materiály pro zítřejší jednání vlády 27.02


Informace o materiálech předkládaných Ministerstvem financí do schůze vlády dne 27. 2. 2002

Bod č.2:

Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 523/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisů a návrh vybraných ustanovení vyhlášky, kterou se provádí zákon č. 526/1990 Sb., o cenách, ve znění pozdějších předpisům, jimiž je zajištěno promítnutí ustanovení Směrnice 98/6/ES.

Účelem předloženého návrhu je zajištěné plné slučitelnosti se Směrnicí ES 98/6 o ochraně spotřebitele při označování výrobků cenou. Směrnice ukládá povinnost označit výrobky nabízené konečnému spotřebiteli vedle prodejní ceny konkrétního kusu výrobku i cenou za jednotku množství, jíž se zpravidla rozumí l kilogram, l litr, l metr, 1 metr čtverečný, 1 metr krychlový. Tato cena má sloužit k porovnání ceny v nabídce více různých srovnatelných výrobků v odlišném balení.

Bod. č. 3:

Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 191/1999 Sb., o opatřeních týkajících se dovozu, vývozu a zpětného vývozu zboží porušujícího některá práva duševního vlastnictví a o změně některých dalších zákonů, ve znění zákona č. 121/2000 Sb.

Cílem tohoto návrhu zákona je upravit znění zákona v souladu s nařízením Rady (ES) č. 3295/94, ve znění nařízení (ES) č. 241/1999 a s nařízením Komise (ES) č. 1367/95, ve znění nařízení (ES) č. 2549/1999 a upravit působnost celních úřadů tak, aby v nesporných případech mohly v řízení o přestupcích a správních deliktech podle tohoto zákona uznat zajištěné zboží za padělek nebo nedovolenou napodobeninu. Návrhem se stanovují opatřenícílem zakázat volný oběh, vývoz, zpětný vývoz ze Společenství a propouštění padělků a nedovolených napodobenin do režimu s podmíněným osvobozením od cla do Společenství. Odstraňují se tak nedostatky, které bránily oprávněným osobám podat žalobu u civilního soudu, protože jim celní úřad nesměl poskytnout potřebné údaje o deklarantovi.

Bod č. 10:

Způsob převádění finančních prostředků ze státního rozpočtu (státních fondů) do rozpočtů obcí a krajů v roce 2003

Předkládaný dokument bezprostředně souvisí s druhou etapou reformy veřejné správy. Návrh finančních toků na rok 2003 je vypracován v souladu s předloženými návrhy příslušných zákonů zabezpečujících druhou etapu reformy veřejné správy a požaduje se v něm, aby výdaje organizací přecházejících na kraje byly kryty navýšením procenta na sdílených daní krajů (v rámci připravované novely zákona o rozpočtovém určení daní)

Výjimku tvoří dva typy rezidenčních sociálních služeb (ústavy sociální péče a domovy důchodců), kde v rámci zajištění stejného přístupu financování by i kraje obdržely stejnou dotaci (příspěvek) na 1 místo v těchto zařízeních.

Bod č. 14:

Úhrada členského příspěvku Mezinárodnímu institutu pro zdaňování nemovitostí

Ministerstvu financí bylo nabídnuto členství v Mezinárodním institutu pro zdaňování nemovitostí (IPTI), který má charakter mezinárodní nevládní organizace. Vstup do mezinárodní organizace tohoto typu český právní řád výslovně neupravuje. Předpokládané členství MF v IPTI povede ke zkvalitnění činnosti resortu, neboť členové IPTI mají možnost účastnit se konferencí, symposií, seminářů a kursů za nižší poplatky, mohou se podílet na výzkumných projektech a spolupracovat na formulování strategické politiky IPTI v oblasti zdaňování nemovitostí.

Členství do konce roku činí roční poplatek 100,- USD. Tato částka nemohla být zapracována do výdajů státního rozpočtu kapitoly MF, protože v okamžiku připravování návrhu státního rozpočtu nebyla ještě zahájena jednání o vstupu ČR do IPTI. S ohledem na výši příspěvku může MF úhradu zajistit z rozpočtu vlastní kapitoly. Ve smyslu zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech je nutné, aby tuto smlouvu schválila vláda.

Bod č. 23:

Změna příslušnosti hospodařit s nemovitým majetkem státu dům čp. 68 v Pařížské ul. 9, Praha 1

MF navrhuje převod hospodaření k uvedenému majetku České republiky Státnímu památkovému ústavu v Praze, příspěvkové organizaci Ministerstva kultury, se všemi právy a povinnostmi, které k hospodaření s tímto majetkem státu souvisejí. Tento převod schválila vládní dislokační komise. Objekt je Ministerstvem kultury rozhodnutím ze dne 30. 11. 2001 prohlášen za kulturní památku.



7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

So   8:00  Vtip na víkend: Platba kartou Redakce (Kurzy.cz)
So   0:33  9. srpna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o pátečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Pá 18:00  Revoluční tradingové metody X-Trade Brokers (XTB)
Pá 17:59  Kakao získává více než 5 % X-Trade Brokers (XTB)

Přečtěte si také:

25.10.2004MF ČR - materiály pro jednání vlády 27.10.2004 Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
01.06.2004MF - materiály pro jednání vlády 2.6. Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
25.02.2004MF - materiály pro jednání vlády 25.02. Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
06.12.2002Výběr materiálů MF pro jednání vlády 9.12. Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
29.11.2002Materiály MF pro jednání vlády 2.12.02 Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688