Vstřícná banka (Vstřícná banka)
Investice  |  18.10.2012 13:50:39

OVB Nejvstřícnější bankou za III. čtvrtletí 2012 se stala těsně mBank

Nejvstřícnější bankou za III. čtvrtletí roku 2012 se stala mBank. Tato banka získala nejvyšší hodnocení 70,79 procent. Těsně za vedoucí mBank se umístil letošní favorit hodnocení Fio banka, která zaostala o necelý procentní bod a získala 69,82 procent. Třetí nejlepší hodnocení zaznamenala opět jen s těsným odstupem UniCredit Bank s 69,44 procenty. Čtvrté místo obsadila Equa bank se 69,11 procenty. Poprvé v tomto roce se tak nejvstřícnější bankou nestala Fio banka.

mBank pomohla práce s klienty a zavádění novinek

mBank na první místo poskočila z pátého místa ve II. čtvrtletí, kdy si polepšila své hodnocení o celá 4,5 procentního bodu. Na zlepšení jejího hodnocení mělo vliv především hodnocení odborné poroty a hodnocení veřejnosti.

Pozitivně se na hodnocení této banky promítly novinky, které banka ve III. čtvrtletí představila. mBank tak po vzoru svých větších konkurentů začala poskytovat svým klientům k běžným i podnikatelským účtům novou bezkontaktní platební kartu pro rychlé placení částek do 500,- . Dokázala také zvýšit počet svých klientů na 400 000. Banka navíc získala další pozitivní hodnocení v soutěžích, kdy ji například Odborný časopis Global Finance ocenil jako nejlepší internetovou banku v České republice. Velmi vstřícným krokem banky bylo také zapojení veřejnosti do marketingové a reklamní kampaně formou herních prvků. Šanci dala banka v září všem svým klientům, kteří mohli nahrát svoji fotografii přes internet. Předvýběr pro profesionální casting provedla veřejnost hlasováním. Aktivní práce banky s jejími klienty se tak projevuje na pozitivnějším obrazu banky u veřejnosti.

Dalibor Z. Chvátal, šéfredaktor finančních serveru Mesec.cz zhodnotil mBank takto: "Europlatby bez poplatku. Sice až od listopadu, ale to je zásadní zpráva, která ušetří stokoruny ročně, některým klientům měsíčně. Podnikatelé mohou také slavit, po Fio bance bude mKonto Business dalším účtem, které nabídne tuzemské platby bez poplatků. Zahájení vydávání bezkontaktních płateb je už jen třešinkou na dortu."

Fio banka tentokrát druhá

Fio banka tentokrát jen s mírným odstupem necelého procentního bodu zaostala za vedoucí mBank. Oproti II. čtvrtletí si banka pohoršila o necelé 4,5 procentního bodu. Důvodem je jednak poměrně vysoká aktivita v předchozím čtvrtletí a také pokles hodnocení veřejnosti.

Produktový analytik společnosti OVB Allfinanz, a.s. Hana Fojtová ohodnotila výkon Fio banky ve III. čtvrtletí takto: "Má již 200 tisíc klientů. Zvítězila v ocenění Hospodářských novin Nejlepší banka 2012 v kategorii Bankovní inovátor s produktem Fio Smartbanking. Otevřela další nové pobočky a má jich nyní 69. Rozšířila i počet bankomatů."

Pořadí bank ve III. čtvrtletí roku 2012:

Pořadí

Banka

Hodnocení v %

1.

mBank

70,79

2.

Fio banka

69,82

3.

UniCredit Bank

69,44

4.

Equa bank

69,11

5.

Komerční banka

68,16

UniCredit Bank se vrací

Po delší době se také dostává zpět mezi tři nejlépe hodnocené banky UniCredit Bank. Tato banka získala za III. čtvrtletí hodnocení 69,44 procenta a za třetí Fio bankou zaostala o pouhé 0,4 procentního bodu. Tato banka boduje jak svou politikou nízkých poplatků, které ohodnotil server bankovnipoplatky.com vysokými 72,5 procenty, tak i vysokou popularitou u veřejnosti.

Jan Klička, redaktor zpravodajského Denik.cz ohodnotil banku takto: "Banka nabídla v uplynulém čtvrtletí zajímavou akci s fixní sazbou hypotéky 2,89 – bez ohledu na dobu fixace. A to i pro refinancování. Jenže zároveň se na podzim chystá nový sazebník, který část služeb pro stávající klienty, kteří nechtějí přejít na nové služby, výrazně zdraží. Takže palec dolu."

Na dalších místech Equa bank, Komerční banka a Air bank

Nejlépe se z velkých bank umístila na pátém místě Komerční banka, která získala hodnocení 68,16 procenta. K tomuto výsledku přispělo velmi vysoké hodnocení porotců, které je po České spořitelně druhé nejlepší, tak i poměrně slušné hodnocení banky v oblasti bankovních poplatků.

Až na šesté místo si pohoršila Air bank ve srovnání s předchozím čtvrtletím, kdy banka bodovala druhým místem. Výrazně si tato banka pohoršila především u hodnocení veřejnosti, kde došlo ve srovnání s předchozími čtvrtletími k poklesu hodnocení.

www.vstricnabanka.cz

www.vstricnabanka.cz
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   9:26  Graf dne - USDJPY (29.03.2024) X-Trade Brokers (XTB)
Pá   9:19  Milorad Mišković: Poptávka a nabídka na rezidenčním trhu (nejen) v Praze se... Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)

Přečtěte si také:

05.05.2015GEEN Nejvstřícnější bankou za celý rok 2014 se stala Fio banka Vstřícná banka (Vstřícná banka)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688