TNBiz (TN.cz)
Investice  |  30.04.2010 18:07:01

CPI Group skončila vloni se ziskem přes 300 milionů korun a zvýšila hodnotu vlastního kapitálu

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Investorská a developerská skupina CPI skončila v loňském roce se ziskem 302,6 milionu korun, zisk před započtením úroků, daní a odpisů (EBITDA) dosáhl 883 milionů korun. Firma o tom informovala v pátek.

CPI Group zvýšila hodnotu vlastního kapitálu na 9,1 miliardy korun a navýšila i tržby z pronájmu nemovitostí.

"CPI Group v loňském roce prošla výraznou restrukturalizací, což se dotklo jak vnitřní struktury, tak i portfolia skupiny. Hospodářský výsledek tedy zcela odpovídá našemu očekávání," uvedl generální ředitel skupiny CPI Group Zdeněk Havelka.

Bilanční suma skupiny CPI poklesla z 24,5 miliardy korun v roce 2008 na 21,4 miliardy v roce 2009. Čistý zisk za skupinu CPI dosáhl 302,6 milionu korun, v přepočtu na provozní zisk EBITDA představuje hodnotu 883 milionů korun.

"Na zisku skupiny se podepsaly především tržby z pronájmu nemovitostí, které vzrostly o 18 procent na celkových 568,7 milionu korun a mají dlouhodobě vzrůstající tendenci, což připisujeme především postupující deregulaci nájemného," komentoval výsledky Havelka. "Hodnota investic do nemovitostí sice zaznamenala mírný, čtyřprocentní pokles na 12,8 miliardy korun, důvodem jsou však prodeje, které měly naopak pozitivní vliv na celkový zisk," dodal.

Pro další rozvoj skupiny je významným ukazatelem především navýšení vlastního kapitálu na 9,1 miliardy korun, tedy necelá čtyři procenta. "Je to dobrý základ pro plánovanou expanzi skupiny. Už v loňském roce jsme se výrazněji profilovali do role investora a tato tendence bude pokračovat i nadále. V roce 2010 hodláme proinvestovat více než jednu miliardu korun," uvedl generální ředitel.

Přestože byly kvůli hospodářské recesi odloženy některé developerské projekty, podařilo se CPI dokončit dva hotely v Praze - pětihvězdičkový Buddha-Bar Hotel Prague (2009) na Starém městě a Clarion Hotel Prague City (duben 2010) na Tylově náměstí. Také v oblasti rezidenčního developmentu se podařilo v termínu dokončit exkluzivní bytový dům v Praze Košířích. V květnu 2009 byla zahájena výstavba multifunkčního komplexu v Ústí nad Labem. Pilotní projekt s názvem CPI City Center zahrnuje kancelářské plochy a kongresový hotel s obchodním zázemím a v budoucnu se rozšíří i do dalších krajských měst.

CPI Group se na českém realitním trhu pohybuje již od roku 1991 a je jedním z předních investorů a developerů v oblasti realit v České a Slovenské republice. Nejvýznamnější složku portfolia společnosti tvoří rezidence, a to jak v oblasti developmentu, tak pronájmu bytových jednotek. CPI Group je s více než 10 000 bytovými jednotkami druhým největším poskytovatelem nájemního bydlení v České republice. Aktivity společnosti zahrnují dále výstavbu a pronájem obchodních ploch, hotelový development, výstavbu a pronájem kancelářských prostor a realizaci průmyslových zón a logistických parků. Na Slovensku působí v segmentech retail a rezidenční development. Hodnota aktiv v roce 2009 činila 21,4 miliardy korun.

Dana Rybáková, rybakova@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688