Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  29.04.2010 12:25:04

Ekonomický komentář 29.4. - pozitivnější náhled na US ekonomiku tlumí obavy kolem Řecka

AKCIOVÉ TRHY

-          US akciové trhy ukončily včerejší obchodování mírně v pozitivním pásmu. S&P500 a Dow Jones byly mírně vyšší a Nasdaq téměř nezměněný. Vývoj byl podpořený rozhodnutím FEDu ponechat úrokové sazby na nízkých úrovních během dostatečně dlouhého období. Z komentáře též vyplynulo, že FED má trošku pozitivnější náhled na ekonomiku. Trhům pomáhají i celkově lepší hospodářské výsledky firem. Akcie finančních společností a akcie přepravních a dopravních společností byly vyšší, zatímco tituly ze sektoru spotřebitelských služebmaloobchodu a automobilového sektoru byly pod tlakem.

 

-          US akcie byly také ovlivněny snížením ratingu Španělska, ale důvěru na trh přinesly lepší výsledky společností Dow Chemical Co a Owens Corning Inc.

 

-          Trhy stále zůstávají nervózní z vývoje situace okolo Řecka a hlavně z rozšíření problémů do dalších zemí PIIGS. Na druhé straně pozitivně vyznívají informace o případné pomoci Řecku.

 

-          Volatility index VIX poklesl k úrovni 21.08. High yield bonds se ještě nevrátily na původní úrovně po výprodeji, ale US akcie z části ano. Indexy DAX a CAC zaznamenaly výrazné přibližně 4% ztráty. Zatím celková rozpočtová krize má regionální charakter, ale velmi bude záviset na postoji politiků EU a na tom, jak rychle připraví konkrétní řešení.

 

-          Dnes kromě jiných zveřejňují výsledky: ArcelorMittal, AstraZeneca, Banco Santander, BASF, BG Group, Bristol-Myers Squibb, CME Group, Colgate-Palmolive, ConocoPhillips, Eastman Kodak, Expedia, Exxon Mobil, Finmeccanica, Helmerich & Payne, Kellogg, Logitech International, Man, Motorola, Procte & Gamble, Sanofi-Aventis, Siemens, Unilever, viacom, Volkswagen, Waste Management.

 

-          Ekonomické ukazatele (SEC):

 

EU 11:00: EZ Confidence

US 14:30: W16 Initial Jobless Claims (Thsd): 445

                                           

-          Dnes máme „buy on dips“ výhled vzhledem k tomu, že sezóna zveřejňovaných hospodářských výsledků je dobrá. Doporučujeme také sledovat výnosy dluhopisů zemí PIIGS.

 

-          Výhled na dnešní den pro DAX je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy po poklesech na 6060 s cílem na 6120. Stop loss pod 6040.

 

-          Výhled na dnešní den pro FTSE je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy po poklesech na 5560 s cílem na 5610. Stop loss pod 5530.

 

-          Výhled na dnešní den pro S&P500 je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy po poklesech na 1185 s cílem na 1195. Stop loss pod 1180.

 

-          Dnešní doporučení na nákup (technické indikátory): BG Group, BP, Randgold Resources, Royal Dutch Shell.

 

-          Dnešní doporučení na prodej (technické indikátory): Abertis Infraest., Accor, Adidas, Alstom, Anheuser-Busch I., Banca Monte Dei., Banco De Sabadel., Banco Santander, BASF, BNP Paribas, Aggreko Plc, Alliance Trust P., AstraZeneca, BAE Systems, BAT, BT Group, Bunzl, Compass Group, Experian, G4S Plc.

ZLATO

-          Výhled na dnešní den pro zlato je mírně pozitivní. Doporučujeme nákupy po poklesech na 1160 s cílem na 1170 USD/unci. Stop loss pod 1154.

STŘÍBRO

-          Doporučujeme nákupy po poklesech na 17.91 s cílem 18.15 USD/unci. Stop pod 17.79.

ROPA

-          Výhled na dnešní den pro ropu je mírně negativní. Doporučujeme prodeje po nárůstech k 83.00 s cílem 81.30 USD/barel. Stop loss nad 83.80.

EUR/USD

-          Včerejší zasedání FOMC nepřineslo žádná překvapení. Nízké sazby - dostatečně dlouho, posun však nastal v hodnocení trhu práce, kde nastalo mírnější zlepšení. Jeden člen byl pro zvýšení sazeb na 1%, ale jeho názor zůstal osamocený.

 

-          Pokud si trhy osvojí myšlenky, že sazby zůstanou opravdu velmi nízko během následujícího roku, tak je možné, že USD ztratí vůči JPY.

 

-          Zdá se, že Řecko je v situaci, ze které není návratu, a potřebuje externí finanční pomoc. Snížení ratingu Portugalska vyvolalo silnou reakci trhu, což však nebyl případ Španělska. Proč? V případě Portugalska je problém také vážný a je blízko situace, ze které by se nedostalo bez externí pomoci. Protože to však není případ Španělska se statním dluhem na úrovni 68 % HDP, tak EUR nereagovalo tak výrazně.

 

-          Tak by to však nemuselo být, pokud by propukly problémy v další zemi vzhledem k možnostem a ochotě zemí EMU a EU přistoupit k dalším záchranným balíčkům.

 

-          Výhled na dnešní den pro EURUSD je neutrální. Je možné, že uvidíme návrat k úrovním okolo 1.3285. Obchodování však pravděpodobně zůstane v pásmu 1.3200-85 EURUSD. 

 
Martin Kadlec, Senior Sales Trader, Saxo Bank

 

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688