Josef Trnka (TPS)
Z domova  |  18.05.2008 17:27:10

Rathova léčba provazem na Julínkovo konto


 
V úvodu OVM dostal (vcelku nic neříkající) slovo staronový předseda KSČM a pak už se rozjela show, jejímiž aktéry byli staří známí, populární "baviči": Julínek a Rath. K ničemu jinému než ke kabaretu totiž jejich (po tolikáté již opakovaný) duel nelze přirovnat. První hodina přinesla v podstatě pouze jedinou seriózní informaci, a to o pětinovém snížení počtu receptů po zavedení poplatků, zatímco spotřeba léků celkově stoupla v důsledku rapidně zvýšených nákupů za hotové. Zbytek času připadl na vzájemné napadání, obviňování ze lži, teatrální výstupy a skákání do řeči. Komediální nádech debaty podtrhl úplný závěr první hodiny, kdy se Moravec Ratha zeptal zda by mu nepředepsal nějaký lék na bolest hlavy. Stínový ministr souhlasil, zatímco ten úřadující řekl ať si ho koupí. Na to Rath poznamenal, že od Julínka by mohl dostat tak akorát provaz, aby se dobře oběsil. Za takového způsobu diskuse ovšem i dobře míněná prohlášení včetně pořadu samotného totálně ztrácejí kredit.
Vystoupení Davida Ratha nepochybně poznamenaly blížící se volby, na což také Tomáš Julínek opakovaně poukazoval. Rath odmítl vysvětlit, zda po případném zvolení hejtmanem si ponechá poslanecký mandát, prohlásil však, že v takovém případě zruší  poplatky ve všech krajských nemocnicích, neboť je zapraví z rozpočtu kraje. K tomu Julínek pohotově poznamenal, že tím budou socialisté plošně rozdávat i milionářům. Vůbec to vypadalo, že pan ministr absolvoval nějaký kurz rétoriky, protože oproti zvyklostem se vyjadřoval docela plynule a razantně, srovnatelně se standardní úrovní svého mluvčího.
Nedělní Partie na Primě byla rozdělena na dvě části. V první si o násilí na dětech a antidiskriminačním zákonu povídala ministryně Stehlíková se senátorem Kuberou, ve druhé pak o odškodňování církví besedovali poslanci Tlustý a Tejc. Zde zůstal druhý jmenovaný poněkud ve stínu Tlustého, který si především stěžoval na absenci interní komunikace ve straně,  za největší problém směrem ven pak označil lidovce a zelené. Po tomto vskutku objevném sdělení jsme se ještě dozvěděli, že je absolutně proti "zákonu zakazujícím pohlavkovat děti." V tomto ohledu s ním byli zajedno téměř všichni telefonicky hlasující diváci, kteří takový zákon odmítli z 89 %.


                 Další (rozšířené) informace a zajímavosti  zde, třeba o tom, jak se idoly padesátých a šedesátých let (Richard Adam, Yvetta Simonová) udržují v kondici.


AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688