Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Finance  |  02.10.2006 10:53:25

Pražská a vietnamská burza budou spolupracovat

PRAHA / HO CHI MINH CITY – Dohodu o spolupráci mezi Burzou cenných papírů Praha a jejím vietnamským protějškem dnes podepsal v Hočiminově městě předseda burzovní komory a generální ředitel pražské burzy Petr Koblic. Ten je ve Vietnamu spolu s delegací podnikatelské mise, jež doprovází prezidenta republiky při jeho státní návštěvě asijských zemí.

Předmětem spolupráce mezi Burzou cenných papírů Praha a Ho Chi Minh City Securities Trading Center se má stát jednak výměna informací o vývoji kapitálových trhů v obou zemích a o emitentech, kteří na nich působí, ale také rozvoj nových produktů obchodování, například derivátů odvozených z nově vytvořených indexů apod. Pražská burza také nabídla svým vietnamským partnerům, že pro ně bude zprostředkovávat informace o aktuálním vývoji regulace burzovních trhů v Evropské unii.

„Vietnamský trh představuje pro členy burzy zajímavý region,“ říká k podpisu dohody šéf pražské burzy Petr Koblic. „Burza v Hočiminově městě, tak jak dnes funguje, není nepodobná kapitálovému trhu, jak jsme jej znali v České republice počátkem devadesátých let. Na trhu je mnoho emisí, ale jen menší objemy obchodů, převážně v blocích. Je zřejmé, že české zkušenosti s rozvojem burzovního obchodování v transformující se ekonomice mohou být pro naše vietnamské partnery užitečné,“ dodává.

Podpis dohody o spolupráci navazuje na nedávnou návštěvu delegace vietnamské burzy v Praze, při níž obě strany diskutovaly například možnost rozšíření počtu burzovních indexů, které by mohly být přizpůsobeny zájmům investorů z partnerské země. Nově otevíraný trh derivátů na burze v Praze pak představuje příležitost, jak nabídku investorům obohatit o deriváty na indexy vietnamských i dalších asijských trhů. Vietnamská strana také projevila zájem o fungování obchodního systému pražské burzy, jenž v minulých letech prokázal svou kvalitu a efektivnost.

Zástupci pražské burzy jsou ve Vietnamu jako účastníci podnikatelské mise doprovázející prezidenta republiky Václava Klause na státní návštěvě Ruské federace, Mongolska, Číny, Vietnamu a Singapuru. „Ceníme si možnosti zúčastnit se této mise,“ říká Petr Koblic. „Rozvoj kontaktů mezi českými podnikateli a jejich zahraničními partnery je po všech stránkách prospěšný, proto je třeba ocenit, že prezident republiky při svých zahraničních cestách navazování takových vztahů podporuje.“

 

Dohodu o spolupráci podepíší nejvyšší představitelé obou institucí – za českou stranu předseda burzovní komory a generální ředitel BCPP Petr Koblic, za vietnamskou stranu pak pan Tran Dac Sinh, generální ředitel Ho Chi Minh City Securities Trading Center.

 
Zdroj: TZ BCPP

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688