Inzerce (AliaWeb)
Valná hromada  |  25.07.2005 13:00:00

Oficiální sdělení: Valná hromada VÚKV

Titulek: Aliaweb


VÚKV, se sídlem Bucharova, Praha 5, IČO 45274100

O z n á m e n í   o   k o n á n í

mimořádné valné hromady

 

společnosti VÚKV a.s., IČ: 45274100,

sídlem Praha 5, Bucharova 1314/8, PSČ: 158 00,

zaps. v obchodním rejstříku Městského soudu v Praze, oddíl B, vložka 1549

(dále jen „Společnost“)

 

Představenstvo Společnosti  tímto, na základě žádosti společnosti ŠKODA HOLDING a.s. – hlavního akcionáře ve smyslu ust. § 183i odst. 1 obchodního zákoníku – učiněné ve smyslu ust. § 183i a násl. obchodního zákoníku, svolává s odkazem na čl. 9 a čl. 13 Stanov Společnosti a  ust. § 184 a násl. obchodního zákoníku, mimořádnou valnou hromadu Společnosti s datem konání 25.srpna 2005 od 10,00 hodin v sídle Společnosti  s tímto pořadem jednání:

1.  Zahájení valné hromady včetně zprávy o schopnosti usnášení

2.  Volba předsedy, zapisovatele, 2 ověřovatelů zápisů a osob pověřených sčítáním hlasů

3.  Rozhodnutí o přechodu všech ostatních účastnických cenných papírů společnosti VÚKV a.s., tj. akcií všech „minoritních“ akcionářů emitovaných společností VÚKV a.s., na společnost ŠKODA HOLDING a.s., a to za protiplnění ve výši 1.600,- Kč za jednu akcii, stanovené na základě závěrů znaleckého posudku vypracovaného YBN CONSULT – Znalecký ústav s.r.o. - znalcem určeným podle ust. § 183m zák.č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, v platném znění.

4.  Závěr

Výše protiplnění navrhovaného k vyplacení minoritním akcionářům, vyplývá ze závěrů znaleckého posudku vypracovaného YBN CONSULT – Znalecký ústav s.r.o. - znalcem určeným v souladu s ust. § 183m zák.č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, v platném znění. Hodnota akcií Společnosti pro účely doložení přiměřenosti navrhované ceny akcií Společnosti jejich hodnotě ve smyslu §183m odst. 1 písm. b obchodního zákoníku jako výše protiplnění poskytnutého hlavním akcionářem v souladu s §183i obchodního zákoníku v platném znění, byla stanovena jak majetkovým tak výnosovým způsobem ocenění, přičemž vzhledem k charakteru podnikatelské činnosti a výhledu společnosti, je za přiměřený a odůvodněný výsledek považován výsledek výnosového ocenění.

Představenstvo Společnosti  považuje výši protiplnění určenou v souladu se závěry citovaného znaleckého posudku za spravedlivou.

Společnost ŠKODA HOLDING a.s., IČ: 26163632, se sídlem Plzeň, Tylova 1/57, PSČ: 316 00, zaps. v obch. rejstříku Krajského soudu v Plzni v oddíle B, vložka 1029, je osobou, která ve smyslu ust § 183i odst. 1 zák.č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku v platném znění, vlastní ve Společnosti akcie, jejichž jmenovitá hodnota převyšuje 90 % základního kapitálu Společnosti, a je tak hlavním akcionářem Společnosti ve smyslu ust. § 183i odst. 1 obch.zák.

Představenstvo Společnosti tímto v souladu s ust. § 183j odst. 2 obch.zák. vyzývá zástavní věřitele, aby Společnosti sdělili existenci zástavního práva k účastnickým cenným papírům (akciím) vydaným Společností.

Akcionáři jsou povinni bez zbytečného odkladu poté, co se o konání mimořádné valné hromady Společnosti dozví, sdělit Společnosti skutečnost, že jejich účastnické cenné papíry (akcie) jsou zatíženy zástavním právem ve prospěch třetí osoby a současně jsou v téže lhůtě povinni společnosti sdělit údaje o osobě zástavního věřitele podle ust. § 183j odst. 5 obch.zák.

Prezentace akcionářů bude zahájena v den konání mimořádné valné hromady v 9,00 hod v místě konání mimořádné valné hromady. Náklady spojené s účastí na mimořádné valné hromadě si hradí akcionáři sami.

Některé podmínky pro účast na  mimořádné valné hromadě:

Právo účastnit se mimořádné valné hromady mají všichni akcionáři mající akcie Společnosti na majitele, kteří tyto akcie předloží při prezentaci či doloží písemné prohlášení osoby, která vykonává úschovu nebo uložení podle zvláštního právního předpisu, že akcie je pro ně uložena podle zvláštního právního předpisu. V prohlášení musí být uveden účel, pro který se prohlášení vydává a den jeho vystavení.

Akcionář se může účastnit mimořádné valné hromady osobně, prostřednictvím svého statutárního orgánu nebo prostřednictvím zástupce na základě písemné plné moci. Podpis zastoupeného akcionáře na této plné moci musí být úředně ověřen. Statutární orgán se prokazuje platným výpisem z obchodního rejstříku nebo jiné evidence právnických osob nebo jeho úředně ověřenou kopií. Při zápisu do listiny přítomných je zástupce akcionáře povinen odevzdat písemnou plnou moc podepsanou zastoupeným akcionářem, z níž vyplývá rozsah zástupcova oprávnění.

Všichni akcionáři mají možnost nahlédnout do dokladů o určení hlavního akcionáře, zdůvodnění výše protiplnění a znaleckého posudku, a to v sídle Společnosti počínaje dnem uveřejnění tohoto inzerátu. Akcionář má právo vyžádat si zaslání kopie výše uvedených dokumentů na svůj náklad a své nebezpečí.

 

 

V Praze dne 25. července 2005

……………………………………………

představenstvo VÚKV a.s.

 




K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688