Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Z domova  |  30.04.2002 14:41:58

Volební program Pravého bloku

PB logo

Volební program Pravého bloku

 

Kontakty:
PRAVY BLOK
Zitna 29
110 00   Praha 1
www: http://www.volny.cz/pblok
email: pblok@volny.cz
předseda: Petr Cibulka
tel./fax: (02) 24 23 34 10
tel.: (02) 22 24 58 05

 

HLAVNÍ PROGRAMOVÉ CÍLE POLITICKÉ STRANY PRAVÝ BLOK

přijaté na šestém sněmemu Pravého Bloku



Lidský vývoj všeobecně spěje v příštích staletích a tisíciletích v procesu postupné institucionální Dezintegrace - atomizace lidské společnosti na úrovni hmotné, k postupnému zesilování její Integrace na úrovni duchovní. Z tohoto důvodu prosazujeme tyto hodnoty:

  1. Referendum na místní, regionální, státní a celoplanetární úrovni v takové podobě, aby žádná důležitá otázka, týkající se obyvatel daného území, nebyla rozhodnuta bez jeho použití. Vše, co je možné rozhodnout na místní úrovni, tedy co nejblíže k občanům, se rozhoduje tam a teprve to, co na místní úrovni rozhodnout efektivně nelze, je občany dobrovolně delegováno na vyšší samosprávnou jednotku. Cíl: osobní účast občanů na správě svých věcí je nutí o všem mnohem důkladněji přemýšlet, trvat na poskytnutí veškerých informací a snažit se proniknout co nejhlouběji k podstatě problémů, protože si uvědomují, že důsledky svých rozhodnutí, těch dobrých i těch špatných, pocítí na sobě jako první oni sami. To je ta nejlepší škola zodpovědnosti, vedoucí k občanské a lidské zralosti. Ti, kteří naopak dají přednost prožít svůj život voděni za ručičku všemocným státem jako malé děti, také jako malé děti nakonec zemřou, aniž cokoli pochopili. (osvědčilo se zatím ve Švýcarsku, USA, na Slovensku, v Itálii a v mnoha dalších státech.)

  2. Přímá volba hlav obcí, měst, států atd. všemi občany, kteří si je ze svých daní platí, aby jim sloužili. Cíl: zbavme se čecháčkovsko-asiatského uctívání mocných. Když president, tak první mezi rovnými, když demokracie, tak pro všechny! (osvědčilo se v USA, na Slovensku, ve Francii, Itálii a v mnoha dalších státech.)

  3. Volitelnost soudců, policejních ředitelů a rozhodujících správních úředníků přímo občany, nad kterými by měli vykonávat své policejní, soudcovské a správní pravomoci a které si občan ze svých daní platí, aby mu sloužili. Cíl: spravedlnost pro všechny. Pro zločince i jejich oběti. Tím se přiblížíme ke společnosti rovných příležitostí pro každého. Všichni budou moci na start a všichni za stejných podmínek. Je to nejúčinnější a nejdemokratičtější mechanismus, zajišťující debolševizaci společnosti, kontrolu, zprůhlednění a zcivilnění represivních i správních orgánů státní moci. (osvědčilo se zejména v nejdemokratičtějších státech USA)

  4. Miliční uspořádání armády na principu domobrany podle vzoru Švýcarska, národní gardy USA, atd. V praxi to znamená 15-ti týdenní základní vojenský výcvik, 300 dní další vojenské služby celkem (přičemž každé dva roky je nutno absolvovat třítýdenní cvičení) a ponechání výstroje a osobní výzbroje vojákům i po převedení do zálohy. Cíl: ozbrojen tedy není stát proti lidem, ale svobodní občané na obranu svých práv!

  5. Hledání možnosti neutralizace stávajícího informačního a dezinformačního monopolu moci nad lidskou společností. Podmínka dosažení změn ve prospěch toho lepšího v nás a kolem nás!!!

  6. Posilování faktorů přispívajících k oslabování kontroly nad společností ze strany duchovně a morálně degenerovaných mocenských center, jednak ve prospěch na moci se emancipujících širokých vrstev občanské společnosti, jednak ve prospěch rostoucího vlivu nositelů pozitivních duchovních sil na náš vývoj, jejichž pozici v politickém systému bude třeba institucionalizovat např. jako horní komoru parlamentu s tomu odpovídajícími pravomocemi, obsazovanou kooptací podle zvláštních kritérií, což představuje velmi žádoucí prvek duchovní a morální kontroly moci shora. Cíl: Světlo před námi.

  7. Rozšiřování podílu středních vrstev na moci, (na úkor stávající oligarchické demokratury, zdegenerované neexistencí účinné zpětné vazby zdola a shora), cestou posilování jejich ekonomických a tím politických možností a především jejich většinového podílu ve společnosti, který by neměl klesnout pod 50%. Cíl: dosáhnout stabilního vývoje a zabránit úplnému odtržení duchovně nejvyspělejších bytostí této planety od těch ostatních v důsledku přerušení vzájemné komunikace jako nepotřebné z důvodu jejich vzájemně příliš nevyváženého postavení ve společnosti. Odmítáme základní lži sametového komunismu a tvrdíme:

  8. Změny v komunistické Evropě v roce 1989 proběhly na základě dohod mezi USA a uzbrojeným Sovětským svazem, ovšem za sovětských podmínek. Dvě hlavní podmínky zněly:

    1. Komunističtí zločinci nebudou voláni za své zločiny před spravedlnost.
    2. Základní zájmy moskvy nebudou ohroženy.
    Proto u nás KGB/GRU nemohou nikdy prohrát volby na centrální úrovni, protože dohody, které mezi sebou uzavírají mocenská centra na padesát let, nemohou být závislé na výsledku demokratických voleb. Proto decentralizace.

  9. 17. Listopad 1989 nebyl protikomunistickou revolucí. Je to privatizační puč KGB/GRU, který měl za cíl udělat ze samozvaných správců této republiky, tedy z komunistické nomenklatury, StB, milicionářů a dalších zločinců, její zákonné majitele, přijatelné pro ostatní svět. A to se bezezbytku podařilo. Nejen u nás, ale ve všech státech komunistického bloku.

  10. Ty statisíce a miliony obětí komunismu u nás a desítky a stovky milionů jinde, zde nejsou proto, že komunisté porušovali komunistické zákony, ale proto, že je dodržovali!!!

  11. Komunistické zákony proti jinak smýšlejícím byly natolik zločinné, že je nebylo možné porušit.

  12. Komunisté se musí zodpovídat ze svých zločinů ne proto, že porušovali komunistické zákony, ale právě proto, že je dodržovali.

  13. V roce 1990 mohli všichni po 42 letech komunistické diktatury na start, ale ne za rovných podmínek. Zatím co většina přijela na start na koloběžkách, někteří tam už čekali v mercedesech. A mohli spolu svobodně soutěžit, kdo z nich je lepší.

  14. V této podvodné soutěži nezvítězili ti nejlepší, ale ti, kdo se dokázali v dobách komunistické diktatury a sovětské okupace prokolaborovat do nejvýhodnějších posic. Pak ovšem špatní komunističtí podnikatelé, vybavení však miliony a miliardami domácího i zahraničního původu, snadno převálcovali i velmi dobré začínající podnikatele, podnikající ovšem bez kapitálu. Havlovská „blbá nálada" vyrůstá ve skutečnosti z tohoto podvodu, spáchaného ve jménu Václava Havla na této společnosti.

  15. Komunismus je spiknutí neschopných se všehoschopnými. To, co dnes vidíme kolem sebe, je jenom jeho pokračování.

  16. Naše základní hospodářská orientace vychází z těchto zkušeností: Socialismus zatím prokázal, že je schopen vytvořit společnost rovnosti v chudobě. Kapitalismus zatím dokázal, že je schopen vytvořit společnost nerovnosti v bohatství. Každý by se měl podle toho rozhodnout.

  17. Obnovit skutečnou demokracii a právní stát. Všem občanům zaručit možnost dovolat se práva a spravedlnosti. Vrátit veškerá práva a majetek občanům postiženým bývalým režimem. Přerušit kontinuitu dnešních zákonů se zákony z období totality a zajistit jejich soulad se zákony Evropské unie. V referendech rozhodovat o všech důležitých otázkách, pro něž se vysloví zákonný počet oprávněných voličů.

  18. Obnovit morální hodnoty v politice a ve veřejném životě. Od politiků a veřejných činitelů důsledně vyžadovat dodržování zákonů a morálních zásad. Zavést institut majetkového přiznání před nástupem do politické funkce a po odchodu z ní.

  19. Zajistit bezpečnost občanů a vládu zákona. Razantně potírat kriminalitu. Novelizací trestního zákona podstatně zpřísnit trestní sazby pro pachatele násilných trestných činů a sčítat tresty za jednotlivé trestné činy. Výrazně zkrátit dobu mezi spácháním trestného činu a odsouzením pachatele. Zajistit anonymitu svědků před pachateli násilných trestných činů a jejich obhájci.

  20. Potrestat daňové, bankovní, finanční a privatizační podvody včetně „ podvodných krachů". Zjednat zásadní pořádek v placení daní. Zřídit finanční policii a finanční prokuraturu. Obnovit akceschopnost exekučního soudnictví. Zabavit nezákonně získaný majetek a peníze. Volitelnost a odpovědnost soudců, finančních ředitelů a rozhodujících správních úředníků přímo občany. Zřídit správní soudnictví.

  21. Uzákonit prokazování původu peněz vkládaných do podnikání. Těm, kteří nesplnili platební povinnosti, příslušné majetky odebrat a dát je do třetí vlny privatizace. Z ní vyloučit privatizační a investiční fondy, včetně občanů a členů organizací, kteří se podíleli na porušování práv a svobod občanů v období totality..

  22. Zamezit přílivu kriminálních živlů ze zahraničí. Zavést vízovou povinnost pro občany rozvojových zemí. Vyhostit nelegálně se u nás zdržující cizince a zavést standardní ochranu česko.-slovenské hranice.

  23. V rámci účasti v NATO co nejvíce omezit počty profesionální armády a v krátkém termínu před vstupem do Evropy vytvořit na principu domobrany miliční uspořádání občanské armády na obranu občanských svobod a práv.

  24. Budoucímu vstupu naší země do Evropské unie přizpůsobovat legislativu, hospodářskou a finanční politiku a technickou infrastrukturu.

  25. Podporovat sociální bytovou výstavbu a zajistit řádný chod služeb, za něž občané platí daně. Legislativně zajistit, aby podnikatel mohl zbohatnout jen poctivou prací. Daňově zvýhodnit podnikatele, kteří zavádějí nejnovější technologie a svou produkcí přispívají k úsporám energie a zlepšení ekologických poměrů. Obecně snižovat sazby daní. Poskytovat státní záruky na veřejně prospěšné investice. Ve vyrovnaném státním rozpočtu podstatně zvýšit podíl investic na úkor okamžité spotřeby.

  26. Za základ úspěšnosti zemědělské výroby pokládáme podporu soukromého hospodaření na rodinných farmách, spravedlivě vypořádané restituce, včetně náhrad za používání živého a mrtvého inventáře.

  27. Zabezpečit dopravní obslužnost celého území státu. Změnit skladbu investic a přednostně zvýhodnit ekologicky čisté druhy dopravy. Prosadit rozbití tzv. přirozených monopolů, dopravců, distributorů energií, telekomunikačních, spojových a informačních sítí. Železniční tratě modernizovat a elektrizovat.

  28. Ochranu životního prostředí vést napříč všemi zákony v prevenci i v sankcích. Nepřipustit drancování neobnovitelných přírodních hodnot a nerostných zdrojů. Zákonem zakázat těžbu v chráněných územích a znevýhodnit vývoz nezpracovaných surovin a prodej jejich ložisek.

  29. Uchovat historické a kulturní bohatství naší země pro budoucí generace. Zakázat vývoz a prodej národních kulturních památek a uzákonit, že za jejich záchranu a ochranu zodpovídá stát.

  30. Zajistit dostupnost základní zdravotní péče všem občanům, nezbytnou síť zdravotnických zařízení na každém okrese a právo svobodné volby lékaře. Hospodaření zdravotních pojišťoven podřídit veřejné kontrole.

  31. Důchody valorizovat včas dle růstu životních nákladů a inflace. Zrušit privilegované důchody osob spjatých s minulým režimem a důchody zvyšovat zásadně o pevnou částku a ne o procenta.

  32. Zaručit návaznost státní správy a samosprávy. Výrazně snížit náklady na státní správu redukcí byrokratického aparátu. Regionům a obcím delegovat veškeré pravomoci, které nemusí vykonávat stát. Peníze vybrané na daních rozdělit na stejné díly ve prospěch obce, regionu a státu a tím zaručit obcím a regionům možnost rozhodovat o svých záležitostech.

  33. Volby do sněmovny provádět celostátně i krajově poměrným systémem, volby do senátu systémem většinovým. Zrušit volební kauce a volební klausuli.

  34. Prosadit, aby učitelé všech stupňů si, mimo potřebného vzdělání, osvojili poznání duchovních a mravních hodnot v duchu tradiční křesťanské civilizace a Desatera a přenášeli na mládež intensivně ve všech předmětech jen vyšší mravní a vlastenecké principy.



 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

12.05.2011Pravý Fin a jeho pravé řešení krize v Evropě Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
02.05.2002Volební program SŽJ - Strany za životní jistoty Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
30.04.2002Volební program Volby pro budoucnost Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
30.04.2002Volební program SDS Jiřina Kavková (Kurzy.cz)



Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688