STOX.CZ (Grant Capital)
Investice  |  12.01.2016 09:32:09

Gucci pod tlakem

Autor: Jakub Švábenský

Společnost Gucci zariskovalo, když do čela kreativního designéra dosadilo Alessandra Michela, jenž je hlavním návrhářem doplňků. Značka sice získala pochvalu od přehlídkových mol, ale investoři stále čekají na přínos, který zatím není vidět.

Michele se soustředí na vintage vzhled a logo ve tvaru dvojitého G bylo dobře přijato módními časopisy, ale prodeje se ani nepohnuly. Gucci představuje téměř dvě třetiny zisků mateřské společnosti Kering SA, ale právě zisk sotva vzrostl za poslední tři roky.

Investory zajímá, kdy vyústí nový tvůrčí impuls v hmatatelné finanční výsledky. Načasování změn nemohlo být náročnější. Teroristickým útoky v Paříži zhoršily už tak obtížný rok pro Gucci a další luxusní značky, neboť poptávka se zpomalila téměř v každém regionu. V čele propadu je Asie. 272 miliardový dolarový trh je nejvíce nejistý od roku 2008, podle Deutsche Bank, která minulý měsíc zaznamenala snížení růstu.

Michelova debutová kolekce, která se objevila v některých obchodech v září, bude podle Kering zisková od 18. února. Koncem tohoto měsíce Michele přestaví své nejnovější pánské oblečení.

Kering povýšil Michela na kreativního ředitele Gucci loni v lednu, když ho zaúkolovali, aby obnovil slávu a růst 95 let staré značky. Od jeho první kolekce složené z červené kožené sukně a halenky, která byla inspirací pro kolekci jaro-léto 2016. Vyhrál cenu nejlepšího mezinárodního návrháře na britské Fashion Awards.

Gucci

Logo STOX.CZ STOX.cz je portál společnosti Grant Capital pro podporu online obchodování na více než 80 akciových trzích s minimálními náklady. Obchodování akcií v USA od 6 USD a v Evropě od 8 Eur. STOX.cz nabízí komplexně nejvýhodnější spojení pro online obchodování s akciemi a ETF na českém trhu, multiměnovou platformu v češtině a dále stálou technickou podporu. Přístup ke svému účtu je odkudkoli z mobilní nebo webové aplikace. Investoři také užívají komfort vysoce pojištěného individuálního účtu. Více na www.stox.cz.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá   5:51  Dlouho očekávaná událost ze světa kryptoměn. Přinese další halving bitcoinu nová... Olívia Lacenová (Wonderinterest Trading Ltd. )
Pá   0:03  25. dubna: Tohle potřebujete vědět (nejen) o čtvrtečním obchodování na Wall Street Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Čt 22:27  US100 posiluje o 1,5 % 📈 X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688