PROSPERITA finance (PROSPERITA finance)
Akcie ve světě  |  22.10.2014 11:09:12

Výsledky APPLE, IBM, Halliburton

Americké akcie zahájily týden posílením, ačkoli čísla IBM výrazně zklamala. Po závěru obchodování oznámil dobré výsledky Apple. V plusu seanci zakončily akcie ve všech základních sektorech, nejvíce se dařilo titulům z odvětví cyklického spotřebního zboží a síťových služeb, nejmenší růst zaznamenaly akcie v sektorech jako energetika a technologie.

Apple

Apple příjemně překvapil, výrobce iPhonů s výjimkou prodejů tabletů iPad překonal odhady na všech úrovních a potěšil i optimistickým výhledem na závěr roku. Apple ve 3Q dosáhl tržeb 42,12 miliardy USD (odhad: 39,85 miliardy USD) a zisku na akcii 1,42 USD (odhad: 1,31 USD). Mobilních telefonů iPhone se prodalo více, než se čekalo (39,3 milionu vs. 38 milionů), potěšil i prodej Maců (5,52 milionu vs. 4,6 milionu), opět ale zklamaly prodeje tabletů iPad (12,3 milionu vs. 13 milionů). Potěšily také v podstatě "dosluhující" iPody (2,64 milionu vs. 2,08 milionu). Firma překvapila analytiky i mírně lepším výhledem na čtvrté čtvrtletí (odhad tržeb: 63,5-66,5 miliardy USD vs. očekávaných 63,52 miliardy USD).

IBM

Akcie IBM (-7,11 %) prudce oslabily poté, co hospodářské výsledky podniku za třetí čtvrtletí výrazně zaostaly za očekáváními analytiků. Společnost navíc oznámila, že předá svou ztrátovou divizi polovodičů firmě GlobalFoundries, které za to během tří let zaplatí 1,5 miliardy dolarů. Výsledky IBM ve 3Q: Provozní zisk na akcii 3,68 USD (odhad: 4,32 USD), tržby: 22,379 miliardy USD (odhad: 23,367 miliardy USD).

Halliburton

CEO společnosti Halliburton Dave Lesar prohlásil, že je spokojený s kvartálními výsledky společnosti, navzdory napjaté politicko-ekonomické situaci ve světě. Výsledky za Q3: Tržby 8,7 mld. USD, provozní zisk společnosti vzrostl o 21 % a představenstvo oznámilo 20% zvýšení dividendy. Na akcie pozitivní výsledky ale neměly příliš vliv, zaznamenaly růst 0,6 %.

Autor: Jan Mačuda              

PROSPERITA finance, s.r.o. je investorská společnost zabývající se především investicemi na kapitálovém a devizovém trhu, finanční a investiční analytickou činností, provozování investičního zpravodajského portálu, pronájmem bezpečnostních schránek, speciální komerční spisovní službou, finančním poradenstvím ( pojištění, hypotéky, úvěry ) a prodejem investičních drahých surovin jako je např. zlato, stříbro, diamanty, platina, paladium, měď

PROSPERITA finance, s.r.o. patří do skupiny podniků PROSPERITA s historií sahající až od roku 1990. Skupina PROSPERITA má majetkový podíl přibližně v 50 podnicích v ČR. Mezi naše nejznámější „sesterské“ společnosti patří České vinařské závody, a.s., ENERGOAQUA, a.s., TESLA KARLÍN, a.s. VINIUM, a.s., PROSPERITA investiční společnost, a.s. a další.

Více informací na: www.prosperita.com

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688