Tiskové zprávy  |  13.05.2009 14:16:37

Autodesk podporuje vzdělávání, udržitelné navrhování a inovace v rámci akce Shell Eco-Marathon Europe 2009

Studenti škol z celého světa, včetně České republiky, se přihlásili soutěže o vozidlo, které dojede na litr paliva nejdále

PRAHA, 13. května 2009 Autodesk, světový lídr v oblasti návrhového softwaru, si dobře uvědomuje význam vzdělávání studentů v oblasti dlouhodobě udržitelného návrhu a sponzoruje soutěž Shell Eco-Marathon Europe. Do soutěže, která se konala ve dnech 7. – 9. května 2009 na trati EuroSpeedway Lausitz v německém Lausitzu, se přihlásili studenti z 29 zemí světa, včetně studentů VŠB - Technické univerzity v Ostravě. Cílem soutěže bylo navrhnout a vyrobit vozidla, která dojedou co nejdále s nejmenším množstvím energie. Soutěž tak koresponduje s cíli Autodesku inspirovat novou generaci konstruktérů prostřednictvím svých technologií a nástrojů podporující inovace v oblasti dlouhodobě udržitelného navrhování.

Letošní soutěže se účastnilo 202 studentských týmů z univerzit a škol po celé Evropě i mimo Evropu. Z České republiky se přihlásil tým z Vysoké školy báňské při Technické univerzitě v Ostravě. K vývoji budoucnosti moderní dopravy a efektivní spotřeby paliva použily týmy nejrůznější produkty a nástroje. Špičkové produkty pro skicování, modelování a vizualizaci jako Autodesk AliasStudio, které používají i profesionálové v automobilovém průmyslu, v této soutěži umožňují studentům rychle realizovat jejich vize. Tento software umožňuje studentům digitálně zachycovat nápady od prvotních skic až po 3D koncepční modely. Ty pak lze začlenit do digitálního prototypu, což šetří návrhářům práci a čas.

Mnohá z vozidel soutěžících na akci Shell Eco-Marathon 2009 Europe byla navržena v produktech Autodesku. Omezováním závislosti na fyzických prototypech a prováděním důsledného testování na digitálním prototypu dává software jako Autodesk Inventor týmům konkurenční výhodu při výrobě a testování vozidel, jež s menší spotřebou energie dojedou dále.

Shell a Autodesk se společně snaží inspirovat studenty, aby uvažovali v širší perspektivě a rozvíjeli nové přístupy k vytvoření udržitelnější budoucnosti. Minulý měsíc sponzoroval Autodesk akci Shell Eco Marathon Americas, která rok od roku přitahuje více účastníků. Soutěže Eco Marathon v Evropě a Americe umožňují progresivním návrhářům a konstruktérům přicházet s novými pohledy na dopravu a rozvíjet neotřelé nápady týkající se účinnosti při využívání paliva.

Podpora společnosti Autodesk pro vzdělávání
Autodesk má dlouhodobý zájem inspirovat další generaci profesionálních návrhářů. Nabízí ucelené víceoborové sady, jež spojují nejnovější průmyslové technologie s vysoce kvalitními školícími zdroji. Pedagogové a studenti tak mají přístup ke stejné technologii, jakou při realizaci svých nápadů používají profesionálové v daném odvětví.

Autodesk také provozuje web Student Engineering and Design Community, z něhož si studenti a pedagogové po celém světě mohou zdarma stahovat poslední verze jeho 25 špičkových produktů. Studenti odsud mohou rovněž získávat školící zdroje, hledat praxe a pracovní místa a sdílet návrhy se svými kolegy. Komunita se od spuštění v roce 2006 rozrostla na více než 570 000 členů, kteří reprezentují více než 19 000 škol ve 139 zemích.

Vzdělávací programy Autodesku
Autodesk podporuje studenty a pedagogy poskytováním návrhového softwaru, inovativních programů a dalších zdrojů, které mají inspirovat další generaci profesionálů. Podporou pedagogické práce v oblasti navrhování, vědy, technologie, inženýrství a matematiky pomáhá Autodesk připravit studenty pro budoucí akademický a profesionální úspěch. Školy a instituce vyššího vzdělávání po celém světě podporuje Autodesk výraznými slevami, předplatným, grantovými programy, školením, vývojem studijních programů a komunitními zdroji. Další informace o vzdělávacích programech a řešeních Autodesku najdete na webu

Podpora společnosti Autodesk udržitelnému rozvoji
Autodesk jako světový lídr v oblasti 2D a 3D návrhového softwaru může nejlépe přispět k řešení výzev v oblasti globální udržitelnosti poskytováním nejlepšího návrhového a inženýrského softwaru, jenž umožňuje realizovat efektivnější a dlouhodobě udržitelnější návrhová rozhodnutí. Nástroje Autodesku pomáhají architektům, návrhářům a inženýrům lépe pochopit dopad jejich návrhů na životní prostředí v rané fázi návrhového procesu. Kromě toho Autodesk využívá nejlepší postupy z hlediska udržitelnosti i ve svých vlastních procesech a poskytuje technologie a zdroje pro iniciativy, které podporují povědomí a prosazování dlouhodobě udržitelného návrhu. Další informace o aktivitách společnosti Autodesk v oblasti udržitelnosti najdete na webových stránkách www.autodesk.cz/green.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688