Josef Trnka (TPS)
Ostatní  |  01.02.2004 18:35:39

Petr Mareš nechodí do cukrárny.

Místopředsedové (nejen), každý něčeho, M. Němcová (ODS) a P. Mareš (US-DEU) si v Sedmičce popovídali v klidu a neproduktivně. Poznatky pro diváky, že pražský primátor po pádu vánočního stromu na Staroměstském náměstí nic nezanedbal (na což má, nejen podle Bobošíkové, zraněný Angličan jiný názor), a že Mareš věří kolegům v tom, čemu nerozumí, tedy ekonomice (ačkoli nedávno poskytoval výklad o dlouhodobém vývoji cen potravin, zejména šunky, teď neví kolik stojí laskonka), byly více zábavné, než přínosné.

Ani v Partii nešlo o objevné besedování, navíc Libor Rouček (ČSSD) tradičně potvrdil svoji neukázněnost, ale zároveň jistou pochybnou "dovednost," když dokázal vést souběžné stereomonolog se spoludiskutérem Zahradilem (ODS), ačkoli nebyl na "forhontě." Totéž ostatně prováděl i Štěpánce Duchkové, málem až do běžících titulků.

Jeho projev je navíc poněkud nudný, což koresponduje s kvalitou výrazu většiny jeho socialistických kolegů. Takové má ostatně Vladimír Špidla nejradši, protože se mezi nimi ztratí. V sobotní MF Dnes po čase opět dokumentoval svoji prostřednost, osobní nenáročnost a nevynalézavost. Připustil dokonce, že se občas mýlí, ale zároveň prohlásil, že je-li manažer ze 60 % úspěšný ve svých rozhodnutích, je vlastně dobrý. Pámbů nás opatruj před takto úspěšnými chirurgy, řidiči, nebo piloty...

Úspěšnost vyjednávání o přistoupení  do EU nyní propírají novináři na plenkách pro kojence. Na jedné straně je to opět důkaz neschopnosti a nekompetentnosti vlády a jejích úředníků (takže, kdo ví, čeho všeho se ještě nadějeme), na druhé straně i práce na polovinu plynu v novinářské obci. Plenky nejsou zdaleka tím hlavním problémem - a konec konců kdo ví - zda částečný přechod na klasické by zdravému vývoji dětí neprospěl. 

Vedle plenek se v neděli přetřásaly i platy politiků. Přehnaný dlouhodobý akcent na toto téma je dalším důkazem žurnalistických dovedností. Když se to vypadalo, že naši evropští vyslanci budou brát měsíčně 240000, vadilo to, když to má dělat něco přes 60000, zase se jim to nezdá. Čert, aby se v tom vyznal.

    Další informace   na:  http://www.geocities.com/Nocoment2001/index.htm,  v řadě rubrik. 

     

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688