Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  23.10.2024 14:29:00

ČEZ ESCO získalo za poslední tři roky 26 000 nových odběrných míst v elektřině a plynu

ČEZ ESCO je nejen největším dodavatelem moderních energetických řešení pro firmy a veřejný sektor, ale zůstává také jedničkou na trhu s komoditami pro stejné zákazníky. Aktuálně dodává elektřinu pro téměř 125 tisíc odběrných míst a za poslední tři roky se jejich počet zvýšil o 20 tisíc. V případě dodávek zemního plynu se počet odběrných míst dokonce zdvojnásobil na více než 13 tisíc. Podíl ČEZ ESCO na trhu s elektřinou v současnosti dosahuje zhruba 30 procent.

ČEZ ESCO je nejen největším dodavatelem moderních energetických řešení jako jsou fotovoltaiky, úsporné projekty nebo kogenerace, ale zůstává také největším dodavatelem elektřiny a plynu pro velké zákazníky. Během energetické krize jsme dokonce v sektoru elektřiny a plynu naši pozici významně posílili a rozšířili počet míst, kam dodáváme o 26 000. Významně jsme tak zvýšili počet našich zákazníků, kteří uvítali stabilitu a spolupráci se spolehlivým dodavatelem, který drží podmínky. Oceňují i to, že umíme dodávku energie kombinovat například s celkovou optimalizací zákazníkova energetického provozu a úspornými řešeními. Klientům tak nedodáváme jen produkt, ale celkovou službu dle jeho potřeb,“ vysvětluje generální ředitel ČEZ ESCO Kamil Čermák.

ČEZ ESCO je zároveň jedničkou v dodávce elektřiny vyrobené bezemisními zdroji. Loni odebrali jeho zákazníci skoro 2 terawatthodiny elektřiny vyrobené v obnovitelných zdrojích energie a 630 gigawatthodin energie z jádra, což znamenalo růst o 10 procent, respektive o 13 procent. „Vidíme rostoucí zájem firem o čistou energii, protože velcí zákazníci chtějí plnit kritéria ESG a své cíle ochrany klimatu a dekarbonizace. Mezi odběratele bezemisní elektřiny patří společnosti z nejrůznějších oborů jako stavebnictví, automobilový průmysl, bankovnictví i obchodní řetězce,“ dodává Martin Kročil, ředitel úseku Komoditní produkty a služby ČEZ ESCO.

Zákazníci ČEZ ESCO mohou zároveň využívat online aplikaci ESCO Energy Market. V ní zákazníci nakupují zasmluvněný objem komodity v termínech a objemech, o kterých sami rozhodují. Zároveň v aplikaci vidí zákazník všechny svoje smlouvy, má přehled o tom, které produkty, v jakém objemu a za jakou cenu na jednotlivé měsíce nakoupil i kolik ještě zbývá dokoupit do zasmluvněného objemu. Může také průběžně sledovat vývoje cen komodit. Na základě podrobných informací tak jednoduše a rychle nakupuje komodity za cenu, která vychází z cen na energetických burzách.

 

ČEZ ESCO (Energy Service Company) je dceřiná společnost ČEZ, která se zaměřuje na služby související s moderní energetikou, dekarbonizací a snižováním klimatické stopy pro průmyslové zákazníky, obce a instituce. Jde například o energetické audity a energetické poradenství, výstavbu a provoz kogeneračních jednotek, zavádění systémů měření, renovaci teplárenských soustav a instalaci fotovoltaických elektráren. ČEZ ESCO je také dodavatelem služeb souvisejících s veřejnou a firemní elektromobilitou. Zajišťuje i dodávky elektřiny, plynu a tepla, výkup elektřiny, obchodování s emisními povolenkami, provoz energetických zařízení a jejich servis. Má cca 2000 zaměstnanců. Mezi dceřiné společnosti ČEZ ESCO patří firmy AirPlus, AZ KLIMA, CAPEXUS, ČEZ Energetické služby, ČEZ ENERGO, Domat Control System, E-Dome, EP Rožnov nebo ENESA. Více na www.cezesco.cz.

Roman Gazdík , CEZ spokesman

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688