Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Reality  |  21.10.2024 13:45:46

Rozvoj na holešovickém brownfieldu pokračuje výstavbou a prodejem 2. etapy SO-HO Rezidence

ilustrační foto SOHO Rezidence Holešovice

V sousedství řeky Vltavy u Libeňského mostu v pražských Holešovicích pokračuje výstavba moderního rezidenčního komplexu SO-HO Rezidence. Na místě bývalého parkoviště a nevyužívaného průmyslového areálu Tesla vzniká druhá etapa tohoto holešovického projektu, který proměňuje charakter celé čtvrti. Po zahájení stavebních prací na konci září byly na začátku října uvedeny do prodeje nové prémiové byty a mezonety. Architektonický návrh, který kombinuje moderní design a volně navazuje na industriálním dědictvím původní budovy a typický holešovický charakter, pochází z dílny studia QARTA Architektura. Práce na zajištění stavební jámy pro druhou etapu realizuje společnost Hochtief. Plánované dokončení druhé etapy SO-HO Rezidence je ve 4.Q/2026 .

Úspěch první etapy projektu

První etapa projektu, která zahrnovala celkem 148 bytů a loftů s industriálním charakterem, byla úspěšně zkolaudována v lednu 2024. „V tuto chvíli máme z první etapy SO-HO Rezidence prodáno 99 procent jednotek. Komerční prostory obsadily na 1250 m2 populární kavárna a pekárna Naše Toustárna a fitness centrum s wellness Form Factory, čímž vhodně doplnily nabídku pro rezidenty i širší okolí,“ uvedl Aleš Svatoň, managing director CRESCO REAL ESTATE CZ. Tato úspěšná fáze položila pevné základy pro další rozvoj projektu, který nyní pokračuje druhou etapou.

Druhá etapa SO-HO Rezidence rozšiřuje nabídku moderního bydlení

Druhá etapa SO-HO Rezidence nabízí 197 moderních bytů, které uspokojí různé potřeby budoucích rezidentů – od městských apartmánů 1+kk a 2+kk, přes rodinné byty 3+kk až 5+kk s balkony a předzahrádkami, až po jedinečné střešní byty s terasami, vlastními zahradami a výhledy na okolí. „Každá jednotka je navržena ve vysokém standardu pro 21. století, zahrnující dřevěné podlahy s podlahovým topením, screenové rolety, velkoformátová hliníková okna s izolačním trojsklem a klimatizaci ve větších bytech i většině menších jednotek. Pro rezidenty jsou v podzemních podlažích připraveny sklepní kóje a garážová stání, s možností instalace elektrických dobíjecích stanic u vybraných parkovacích míst. Jdeme s trendem dnešní doby a mnohdy rozhodují maličkosti a detaily, a na ty klademe opravdu důraz“, zmiňuje Aleš Svatoň. A dodává,“ Světlá výška bytů do sedmého patra je 2,75 m, přičemž poslední dvě patra nabídnou 2,85 m, což není běžné a umocňuje to vysoký standard celého našeho projektu“.

Komerční prostory a oživení veřejného prostoru

Kromě moderního bydlení přinese druhá etapa SO-HO Rezidence také nové komerční prostory v parteru, jež rozšíří nabídku služeb pro rezidenty i širší okolí. Podél severní fasády budovy na šířce cca 20 metrů vznikne nová městská alej se vzrostlou zelení a předzahrádkami obchodních prostor, které podpoří komunitní holešovickou atmosféru. Za návrhem landscapingu a oživení veřejného prostoru v okolí projektu stojí Štěpánka Endrle Šmídová. Zeleně není nikdo dost, a proto ji kromě parku ve vnitrobloku a městské aleji najdete i na střechách. A to jak první etapy, tak zbývajících dvou. SO-HO Rezidence je hospodárná a udržitelná. Budovy jsou navržené v nízkoenergetickém standardu, šetří tak životní prostředí, vodu i energii. Dešťová voda ze střech i zpevněných ploch je využita k údržbě parků a zeleně v projektu. Extenzivní zeleň na střechách pomáhá k úspoře energie potřebné k topení či chlazení a v létě zajistí příjemné klima.

Ilustrační foto So-Ho Rezidence Holešovice 

Pro vlastní bydlení i na investici

SO-HO Rezidence v pražských Holešovicích nabízí byty, které jsou ideální nejen pro osobní bydlení, ale také jako atraktivní investiční příležitost. Dynamicky se rozvíjející lokalita v blízkosti centra Prahy, spolu s moderními standardy a vysokou kvalitou provedení, činí z projektu lákavou volbu pro investory, kteří hledají stabilní hodnotu nemovitostí s potenciálem růstu. Díky své výjimečné poloze a pestré nabídce bytových dispozic je SO-HO Rezidence skvělou volbou jak pro dlouhodobé bydlení, tak pro pronájmy, které mohou generovat zajímavý výnos.

Atraktivní pulsující atmosféra Holešovic s bohatým spektrem kulturních, společenských a gastronomických zážitků poskytuje nekonečný každodenní pestrý život.

ŽIJ A MILUJ HOLEŠOVICE.

Základní informace o projektu SO-HO Rezidence (SOuth HOlešovice)

Název projektu je odkazem na podobnou atmosféru newyorské čtvrti SoHo (South of Houston Street)

Developer: Cresco Real Estate CZ

Architekt: QARTA Architektura

Lokalita: Praha 7 - Holešovice

Počet etap: 3

Celkový počet jednotek: 1.etapa 148, 2.etapa 197, 3.etapa cca 155 jednotek

Dispozice: 1+kk až 5+kk, lofty, mezonety, penthouse

https://www.so-ho.cz

 

O developerovi

Společnost CRESCO REAL ESTATE byla založena v roce 1992. Z pohledu objemu realizací je aktuálně největším slovenským rezidenčním developerem. Inspiraci pro svoje projekty čerpá z celého světa a její bohaté zkušenosti z bytové a komerční výstavby na Slovensku jsou pilířem její strategie. Mezi poslední realizace patří bratislavská čtvrť Slnečnice, prémiový rezidenční komplex UNIQ Majakovského, mrakodrapy III věže či rezidence velvyslance USA na Slovensku.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688