pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  11.10.2024 00:00:00

Ostrý předěl mezi kraji u Borohrádku bude minulostí, silnice III/3183 projde rekonstrukcí



V pondělí 14. října by měla začít dlouho připravovaná rekonstrukce komunikace III/3055 poblíž Borohrádku, kde prochází hranicí Pardubického a Královéhradeckého kraje. Silničáři se budou věnovat úseku od křižovatky se silnicí III/3183 až po hranici Pardubického kraje. Na příští rok je pak připravováno pokračování až do Vysokého Chvojna.

Silnice spojující Vysoké Chvojno a Borohrádek v sousedním Královéhradeckém kraji je hojně využívaná, což se dlouhodobě podepisuje na jejím stavu. Opravu komunikace jsme dlouho odkládali nikoliv z finančních důvodů nebo nepotřebnosti, protože se objektivně jedná o jeden z nejhorších úseků v kraji, ale z důvodu příslibu budování přeložky silnice I/36, která by se na trase HoliceČestice vyhnula jak Velinám, tak Borohrádku. Bohužel zahájení prací na této stavbě státu je odkládáno, a proto již nemůžeme dále čekat. Rozpad vozovky se dostal do fáze, kdy musíme s opravou začít ještě letos před zimou. Rekonstrukce bude řešena za plné dopravní uzavírky, protože bychom v tomto úseku nemohli ani zvolit jiné řešení. Náklady odhadujeme v tuto chvíli na 15 milionů korun. V místě se bude provádět recyklace za studena a dojde i k úpravě sklonů vozovky. Navazujeme tak na dobrou zkušenost z opravy lesního úseku od hájenky až po Staré Holice.“ vysvětlil hejtman Martin Netolický. „Na příští rok pak Správa a údržba silnic Pardubického kraje připravuje opravu navazujícího úseku silnice III/3055 od křižovatky s III/3051 ve Vysokém Chvojně s ukončením v křižovatce s III/3183,“ doplnil hejtman.

„Suska“ chce lépe a v předstihu informovat veřejnost

V říjnu začnou silničáři také s rekonstrukcemi a velkoplošnými lokálními výspravami komunikací III/32728 v Sopřeči, III/3236 v Pravech, III/03530 v úseku StrakovJanov, a II/355 mezi Úhřetickou Lhotou, Hostovicemi a Žižínem. „Během příštích dnů také dokončíme projekty v Dolní Lipce, Spytovicích či velkoplošné výspravy II/360 mezi Litomyšlí a Poličkou. V oblasti informování veřejnosti chceme od příští stavební sezóny být ještě aktivnější a každý pátek na našem webu www.suspk.cz budeme zveřejňovat přehled plánovaných ukončených i zahájených akcí. Ve zkušebním režimu se pokusíme tuto službu spustit ještě letos,“ informuje ředitel SÚS Pk Zdeněk Vašák.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688