rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  09.10.2024 12:31:00

V pondělí začne první část opravy silnice I/22 v Loučimi

V pondělí 14. 10. 2024 bude zahájena oprava povrchu silnice I/22 v obci Loučim v rámci stavební akce „I/22 Loučim – průtah“.

Oprava se týká zhruba 200 metrů dlouhého úseku silnice I/22. Stavební úpravy, které budou v řešeném úseku během letošního roku provedeny zahrnují zpevnění a obnovu krajnic, obnovu hospodářských sjezdů, včetně pokládky nového trubního vedení a montáž jednostranných ocelových svodidel. Stávající asfaltový kryt vozovky bude odfrézován, dojde k vyspravení případných trhlin a výtluků a následně bude položena nová ložní a obrusná vrstva asfaltového betonu. Po opravě krytu vozovky bude provedeno vodorovné dopravní značení.

Stavba proběhne za částečné uzavírky silnice I/22 v intravilánu obce Loučim, a to v úseku od začátku obce ve směru od Domažlic ke křižovatce s místní komunikací ještě před autobusovou zastávkou, kdy bude provoz veden jedním jízdním pruhem kyvadlově.

Oficiální termín pro provádění stavby byl na letošní rok stanoven na dobu od 14. 10. do 31. 12. K dokončení větší části prací a opětovnému zprovoznění silnice bez výraznějších omezení by nicméně mělo dojít už v druhé polovině listopadu.

V příštím roce bude stavba pokračovat i na dalších úsecích silnice I/22 na průtahu obce. Předpokládáme, že k obnovení prací dojde v dubnu 2025.

Investor: Ředitelství silnic a dálnic s. p., Obec Loučim

Zhotovitel: ROADFIN STAVBY s.r.o.

Doba pro uvedení do provozu: 161 kalendářních dní

Doba pro dokončení: 221 kalendářních dní

Náklady stavby: cca 44,6 mil. bez DPH

  • ŘSD: 29,7 mil. bez DPH
  • Obec Loučim: 14,9 mil. bez DPH

SO101 KOMUNIKACE

Objekt řeší opravu krytu vozovky a rekonstrukci vozovky v místě nové kanalizace a snížení nivelety pro plynulý vjezd do jižní části obce. Silnice I/22 je navržena v základní šířce 7,00 mezi obrubníky. Začátek úpravy je v km 0,000 u značky začátek obce ve směru od Domažlic. V km 0,000 a 0,090 budou opraveny stávající levostranné sjezdy ze silnice I/22, potrubí bude DN400 se šikmými čely. V km 0,081 bude provedena oprava stávajícího trubního propustku pod silnící I/22 převádějící vodu ze silničního příkopu. V km 0,295 vlevo a km 0,385 vpravo jsou umístěny autobusové zálivy, které jsou navrženy v souladu s ČSN. V km 0,344 je navržen nový přechod pro chodce. Konec úpravy je v km 0,708. Stavba v celém rozsahu respektuje stávající silnici v průtahu obce Loučim, jedná se o stavební úpravy pro zvýšení bezpečnosti a plynulosti dopravy a zajištění bezpečného pohybu chodců podél silnice I/22.

SO102 CHODNÍK

Objekt řeší výstavbu chodníků v průtahu obce Loučim podél silnice I/22. Chodníky jsou navrženy vždy alespoň po jedné straně vozovky. Levostranný chodník začíná ve staničení 0,204 a končí v km 0,645. Chodník je navržen v základní šířce 2,00 s minimální šířkou 1,50 m. V místě nástupiště je chodník šířky 2,00 v souladu s ČSN. Pravostranný chodník začíná v km 0,342 a končí na konci úpravy v km 0,398.

SO201 ÚPRAVA MOSTU 22-013

Objekt řeší demolici stávajícího mostního objektu. Stávající mostní objekt je v současné době bez řádného využití, kde je do tohoto objektu zaústěna pouze jedna funkční kanalizace DN400 dle místní prohlídky a sdělení obecního úřadu. Mostní objektu bude demolován a bude nahrazen trubním vedením odpovídajícího průměru navazujících zaústění.

SO301 SPLAŠKOVÁ KANALIZACE

Prostorové řešení stavby splaškové kanalizační stoky vychází z dané polohy inženýrských sítí, rozčlenění jednotlivých pozemků a stávající konfigurace terénu zájmové lokality a již vybudované kanalizační sítě v zájmovém území. Z tohoto důvodu bylo na základě určení zadavatele – obec Loučim stanoveno provedení stavby nového odděleného trubního systému kanalizace v úseku napojení na vsazenou šachtu „ŠA1“ na stávající kanalizační stoce v prostoru ve svahu pod stávající autobusovou zastávkou.

SO302 DEŠŤOVÁ KANALIZACE

Předmětem projektové dokumentace je rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury – dešťové kanalizace v rámci navržené rekonstrukce silničního průtahu „I/22 – Loučim“, která bude napojena na stávající jednotnou kanalizaci nacházející se jižně pod prostorem zájmové lokality. Obnovou infrastruktury se sleduje oddělení splaškových a dešťových vod s cílem dostavby splaškové kanalizace s centrálním čištěním odpadních vod. Za tímto účelem je navržen samostatný systém pro odvádění dešťových vod.

SO303 VODOVOD (přeložky)

Předmětem projektové dokumentace je rekonstrukce vodohospodářské infrastruktury v rámci silnice I. tř. „I/22 – Loučim“, kdy návrhem výstavby splaškové kanalizace – stoky „A“ 2. část bude nutno přeložit část úseku stávajícího vodovodního řadu „1“, „1-2“ a „2“ vedeného v prostoru chodníku při silnici I/22 z důvodu kolizního vedení se stávající i navrženou trasou kanalizace.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688