Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  01.10.2024 16:25:56

Meta investičně lepší než Apple? (video)

Meta má „větší inovační momentum“ než Apple. S tímto názorem přišel na CNBC Gene Munster z Deepwater Asset Management. Diskutovalo se o tom, zda Meta má a bude mít konkurenční výhodu v oblasti headsetů. A o tom, zda jsou „inovátoři lepší než ti, kteří se zaměřují na zdokonalování výroby.“ Do první skupiny by přitom měla patřit právě Meta, do druhé Apple.

Munster míní, že Meta má skutečně v oblasti inovací lepší pozici. „Otázka pak zní, co je pro investory lepší. Zda ředitel společnosti, který se zaměřuje na inovace, nebo takový, pro kterého hraje hlavní roli provoz.“ Podle Munstera je odpověď jednoznačně jasná – inovátor. Dodal, že inovátorem je i Tim Cook z Applu, ale Meta v poslední době přichází s koncepty nošené elektroniky propojené s umělou inteligencí. Tedy s produkty, které podle této společnosti budou představovat „významnou kategorii“.

Následující graf porovnává výkony akcií společností Apple a Meta od listopadu 2022. Zatímco ta první připisuje zisky převyšující 63 %, Meta je řádově výš:

1
Zdroj: CNBC

Munster míní, že Mark Zuckerberg si zaslouží uznání za to, jak velký objem investic jde do „AI brýlí“. „Pokud by se dala nějak měřit míra inovativnosti v krvi, tak Zuckerberg je inovativnější,“ dodal investor ke srovnávání šéfů dvou zmíněných společností. I Apple přitom investuje do svého produktu Vision pro, ale „od Mety toho vidíme víc“.

Na CNBC k tomu dodali, že v určité době se zdálo, že Zuckerberg „je trestán za vše nové, s čím přijde.“ Nyní ale může být situace rozdílná, protože „umělá inteligence je více hmatatelná“. Když se totiž šéf Mety zaměřoval na Metaverzum, šlo o oblast, která byla pro řadu lidí těžko uchopitelná a nevěděli, co si pod ní představit. S umělou inteligencí je to ale rozdílné, rozdílná tudíž může být i reakce na to, když Meta přichází v této oblasti s novými věcmi.

Podle CNBC se Metě podařilo dostat se velmi rychle se svým modelem Llama na úroveň modelu od OpenAI. Llama už je navíc nabízena zákazníkům, což u Applu neplatí. Vše pak na CNBC zakončili tím, že umělá inteligence není evoluční, ale revoluční „s poukazem na to, jak rychle se věci v této oblasti mění.“

Zdroj: CNBC

 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Út 16:25  Meta investičně lepší než Apple? (video) Patria (Patria Finance)
Út 12:13  AT&T: Konečný odprodej podílu v DirectTV Research (J&T BANKA)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688