Patria (Patria Finance)
Investice  |  01.10.2024 13:44:00

Trh chybně naceňuje snížení sazeb Fedu (Fink z BlackRock)

Generální ředitel BlackRock Larry Fink řekl, že trh naceňuje příliš mnoho snížení úrokových sazeb Fedu vzhledem k tomu, že americká ekonomika nadále roste.

"Nevidím žádné přistání," řekl Fink v úterním rozhovoru pro Bloomberg Television na okraj konference Berlin Global Dialogue 2024. "Objem uvolňování, který je na forwardové křivce, je šílený. Věřím, že tu je prostor pro další zvolnění, ale ne takové, jaké naznačuje forwardová křivka."

5

Peněžní trhy naceňují šanci jedna ku třem, že Fed v listopadu provede další snížení o půl bodu a že do konce příštího roku zvolní celkem asi o 190 bazických bodů. Pro Finka je ale těžko uvěřitelné, že by se to mohlo naplnit, protože většina vládních politik je v současnosti více inflačních než deflačních.

Fed v září snížil sazby o půl procentního bodu, což je první snížení od roku 2020 a větší než obvykle. Od té doby obchodníci a analytici debatují o tom, jak politici přistoupí k velikosti a tempu uvolňování v nadcházejících měsících.

Šéf Fedu Jerome Powell v pondělí řekl, že centrální banka „časem“ sníží úrokové sazby a zdůraznil, že celková ekonomika USA zůstává na pevných základech. Zopakoval také své přesvědčení, že inflace se bude i nadále pohybovat směrem k 2% cíli.

„Jsou tu segmenty ekonomiky, které se potýkají s problémy. A jsou tu segmenty ekonomiky, které si vedou opravdu dobře,“ podotkl Fink. "Věnujeme příliš času soustředěním se na segmenty, které si vedou špatně."

Generální ředitel společnosti BlackRock, největšího správce aktiv na světě, také řekl, že navzdory ocenění aktiv a některým geopolitickým problémům trh nečelí žádnému skutečnému systémovému riziku a očekává, že zisky společností si nadále povedou dobře.

„Dovolím si tvrdit, že díky expanzi globálních kapitálových trhů rozkládáme více rizika než kdy jindy,“ řekl. " Systémové riziko je dnes ve skutečnosti menší než kdykoli předtím."

Zdroj: Bloomberg

 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688