Město Bohumín (mesto-bohumin.cz)
Z regionů  |  22.09.2024 18:07:19

Přehrabávání v hromadách zatopených věcí skončilo potyčkou

Přehrabávání v hromadách vodou zničených věcí přerostlo ve slovní přestřelku, a nakonec v potyčku. Ke konfliktu došlo v Pudlově, v části, která se při povodni ocitla pod vodou. Zprávu policie zveřejňujeme v plném znění:

Včera ve podvečerních hodinách (21. září) policisté přijali oznámení o konfliktu mezi několika osobami v Bohumíně. Po příjezdu na místo policisté zjistili, že zde měli dva muži přijet vozidlem do záplavami zasažené městské části Pudlov a vybírat některé z věcí, které vynesli majitelé před domy. Toho si všimli místní občané, kteří dvojici mužů nejdříve upozornili, aby tak nečinili. Ti však na to nereagovali a došlo k fyzickému konfliktu s dalšími dvěma místními muži. Přitom jedna osoba utrpěla zranění lehčího rázu a byla jednorázově ošetřena v nemocnici. Případ prověřují karvinští kriminalisté, kteří vyslýchají zúčastněné osoby a zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu nebezpečného vyhrožování.

Dvojice mužů, která se pohybovala v záplavami zasažené oblasti i přes vydaný zákaz hejtmana Moravskoslezského kraje je podezřelá z přestupkového jednání. Policisté i toto jednání zadokumentovali a oznámí příslušnému správnímu orgánu k projednání.

V souvislosti s tímto případem nabádáme občany, aby z důvodu předcházení možného konfliktu, který může přerůst i ve fyzické napadení, kontaktovali bezodkladně policisty, např. na lince 158, kdy ve veškerých povodněmi zasažených oblastech je zvýšený výkon služby a policisté od oznámení mohou být na místě události během velmi krátkého času.

Pavla Jiroušková, Policie ČR

POZN. Policie ČR: Majitelé nemovitostí při odklízení následků v povodněmi zasažených oblastech vynášejí kontaminované věci ze svých obydlí, a to ať již na odvoz a zničení či na následné vyschnutí, vyčištění a zpětného uschování. Toho však mohou využívat některé osoby, které vyjíždějí do oblastí, a to i přes vydaný zákaz hejtmana Moravskoslezského kraje, tyto prostory monitorují a mohou mít snahu některé z věci odnést či odvést, a to bez souhlasu majitelů. Policisté se při výkonu služby v těchto oblastech, mimo jiných činností, zaměřují samozřejmě i na takové jednání osob a kontrolují dodržování vydaného rozhodnutí.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688