Research (J&T BANKA)
Akcie v ČR  |  16.09.2024 08:58:44

Colt CZ: Možný úpis 3,9 mil. nových akcií na snížení zadlužení po akvizicích. Výroba těl granátů se může zdvojnásobit, jednání s Rheinmetallem

Společnost Colt CZ Group v pátek oznámila konání distanční valné hromady, která má jako hlavní bod zmocnění představenstva k emisi nových akcií. Návrh konkrétně počítá s emisí 3,9 mil. nových akcií, což znamená navýšení počtu akcií o cca 7,4 % ze současných 52,6 mil., a povoluje emisní cenu v širokém intervalu 1 – 1500 za akcii. Návrh nepočítá s přidělením práv k úpisu současným akcionářům, ale dává představenstvu pravomoc prodat akcie přes obchodníka s cennými papíry vybraným zájemcům. Cílem emise akcií je jednak posílit kapitálovou strukturu po akvizici Sellier & Bellot, která zvýšila zadlužení společnosti na čistý dluh / EBITDA 3,1. Představenstvo chce tento poměr snížit pod hodnotu 2. Prostředky z emise akcií snižují čistý dluh, čímž by snížily i relativní zadlužení. Druhým cílem je získání prostředků na případnou modernizaci výroby nebo akvizici výrobce produktů, které jsou komplementární k současné nabídce Colt CZ. Zde podotýkáme, že management opakovaně zmiňoval optické přístroje pro pušky jako oblast zájmu. Pokud by akcie byly upsány za cenu 650 /ks, za něž byl proveden poslední zrychlený úpis, znamenalo by to výnos 2,5 mld. . To by podle nás umožňovalo dodatečnou akvizici střední velikosti, ale vylučovalo by velkou akvizici obdobnou převzetí Sellier & Bellot, kde cena činila 16 mld. Kč. Distanční valná hromada trvá od 13. do 26. září a právo hlasovat na ní mají akcionáři společnosti k rozhodnému dni 6. 9. 2024. Společnost oznámí výsledek nejpozději do 8. 10. Očekáváme, že emise akcií bude valnou hromadou schválena a že páteční oznámení bude limitovat případný růst ceny akcií Coltu až do uskutečnění emise. Zároveň by však uvedený objem emise podle nás nutně nevyžadoval výrazný diskont vůči tržní ceně. Zprávu proto nyní hodnotíme neutrálně. 

Podle deníku E15 se společnost Colt CZ Defense Solutions, která je dceřinou firmou Colt CZ Group, chystá navýšit výrobu polymerových těl ručních granátů až na dvojnásobek ze současného počtu 150 tis. kusů ročně. Kapacita výroby totiž výrazně převyšuje současné dodávky pro Armádu ČR. Společnost proto v současnosti jedná se s Rheinmetall Waffe Munition Arges, která v Rakousku vyrábí ruční granáty, o potenciálních dodávkách této komponenty. Podle deníku by se spolupráce měla rozběhnout v brzké době. Colt CZ Defense Solutions ve spolupráci s Rheinmetallem letos v srpnu dodala 30 tis. granátů české armádě, přičemž dalších 20 tis. kusů má dodat v září. Celkově může v rámci smlouvy dodat české armádě až 500 tis. granátů do r. 2027 za max. hodnotu 410 mil. Kč. (Letošní tržby Colt CZ odhadujeme na 21,2 mld. Kč.) Podle šéfa Colt CZ Defense Solutions Petra Vávry se chce společnost stát generálním dodavatelem polymerových těl granátů pro rakouskou odnož Rheinmetallu a rozšířit paletu dodávaných typů. Přestože dodávky ručních granátů zatím nejsou významné z hlediska celkových tržeb Colt CZ, může podle nás jít o perspektivní směr byznysu vzhledem k prudce rostoucí výrobě Rheinmetallu a rozjíždějícímu se dozbrojování evropských armád. Zprávu proto hodnotíme pozitivně.


J&T BANKA, privátní a investiční banka úspěšných

Od roku 1998 nabízí služby a poradenství, které řeší nejen současné potřeby klientů, ale zohledňují i širší rodinné vztahy a delší časový horizont. Ochraňují majetek nejen před ekonomickými vlivy, ale i proti legislativním změnám a životnímu běhu. Zahrnují multigenerační správu majetku a nástupnictví, investiční poradenství, obchodování s cennými papíry, správu a strukturování majetku či služby life-style managementu. Vedle komplexních služeb family office a privátního bankovnictví poskytuje specializované financování v oblasti real estate a podnikových akvizic.

Do bankovního holdingu J&T Finance Group SE patří kromě české J&T Banky její slovenská pobočka, J&T Banka d.d. v Chorvatsku a slovenská bankovní skupina 365 (dříve Poštová banka).

Více informací na: www.jtbank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na twitteru

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688