Mladá Boleslav (mb-net.cz)
Z regionů  |  12.09.2024 21:05:00

Mladá Boleslav - Oldtimer Bohemia Rally odstartovala i přes nepříznivé počasí

Ve čtvrtek 12. září odpoledne zahájil jubilejní 15. ročník Oldtimer Bohemia Rally a posádky vyjely od Škoda Muzea na trasu první etapy. Jedna z nejvýznamnějších akcí veteránských vozidel má trvat do 14. září. Na závodníky čeká trať dlouhá lehce přes 350km se starty a cíli v Mladé Boleslavi a se zázemím ve Škoda Muzeu. V souvislosti s tím se musí řidiči připravit na dopravní omezení, do 14. září bude platit na třídě L. Kalmy a V. Köhlera (severovýchodní tangenta u Bondy centra) částečná uzavírka provozu v jednom jízdním pruhu. V případě, že se naplní nepříznivé prognózy extrémních srážek, budou organizátoři řešit situaci operativně v průběhu rally.
Oldtimer Bohemia Rally odstartovala. Foto Zdeněk Kolín
Oldtimer Bohemia Rally odstartovala. Foto Zdeněk Kolín
 

 
 

Letos se již počtvrté uskuteční Oldtimer Bohemia Rally jako součást Historic FIA Trophy – Regurality Rallies, tedy rovněž pod hlavičkou nejprestižnější světové federace automobilového sportu FIA.Posádky jako každý rok prověří nejen své schopnosti řízení, ale také vlastnosti svého vozu, přičemž bude důraz kladen i na spolujezdce, který se stává navigátorem. Členové organizačního výboru Oldtimer Bohemia Rally připravili soutěž pravidelnosti, takzvaně setinovou rally. "Při naší rally nejde o nejrychlejší vozidla na trati, ale o nejpřesnější dodržení časových průjezdů a aby byl závod zajímavější, je na každý den připraveno několik speciálních úkolů, jako jsou měřené testy na setiny sekundy, test ovládání svého vozu, zastavení po určité vzdálenosti nebo třeba zaparkování na určitém místě. Závodníci mohou očekávat také praktické a vědomostní testy,“ komentuje přípravy za pořadatele rally Michal Kopecký. a cíl každého dne je u Škoda Muzea, kde se také v pátek 13. září uskuteční i setkání osobností motorsportu. Stejně tak se stalo tradicí, že je součástí youngstar Bohemia Rally, určená letos pro vozy s rokem výroby 1994 - 2004.
V sobotu 14. se pak od 11 do 17 hodin mezi Škoda Muzeem a Bondy centrem uskuteční druhý ročník výstavy unikátních dopravních prostředků Concours d´Elegance 2024.
V sobotu bude také v obědovém čase u obchodního centra Olympia přehlídka všech posádek a vozů a motocyklů na zadním parkovišti.

V rámci doprovodného programu vystoupí ve čtvrtek 12. září ve Škoda Muzeu Ondřej Havelka a jeho Melody Makers, program bude dále rozšířen o módní přehlídku Příběh módy a další zajímavá vystoupení. Součástí letošního programu budou i přednášky od BEDIP pro žáky a studenty základních a středních škol, v rámci Týdne bezpečnosti v Mladé Boleslavi a také prezentace prototypu vozu AZUBIQ od žáků a učňů Škoda Academy.
Vstupenky jsou k dispozici, a to na recepci Signál rádia v ulici Jana Palacha 1025 v Mladé Boleslavi. Prodej od pondělí do pátku od 9:30 do 15:30 hodin. Platba pouze v hotovosti. Druhým prodejním místem vstupenek je recepce Domu kultury v Mladé Boleslavi. I zde je možná platba pouze v hotovosti. Prodej od pondělí do pátku od 8 do 16 hodin. Platba pouze v hotovosti. Cena vstupenek je od 590,- do 990,- . Informace na telefonu 603 206 842 nebo na www.oldtimerrally.cz

Generálním partnerem akce je společnost Škoda Auto a.s. a dealerství Škoda, firma Laureta Auto. Díky tomuto partnerství bude centrum celého dění ve Škoda muzeu a jeho okolí.

 

Oldtimer Bohemia Rally

foto Zdeněk Kolín
 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 12.9.2024 / 12.9.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Více zpráv k tématu Počasí

Další zprávy k tématu ""






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688