Město Litoměřice (litomerice.cz)
Z regionů  |  12.09.2024 13:35:00

Litoměřice - Mimořádná opatření mají o Zahradě Čech pomoci dopravě

Litoměřice čekají z hlediska dopravy náročné dny. Město se intenzivně připravuje na nápor návštěvníků již v pátek začínajícího zahradnického veletrhu Zahrada Čech a s tím spojenou složitou dopravní situaci. Ta je umocněna již řadu týdnů probíhajícími stavebně náročnými opravami inženýrských sítí, které ztěžují dopravu hned na několika místech v Litoměřicích.

Z tohoto důvodu se uskutečnilo velké jednání se zhotoviteli a investory staveb, s vlastníky pozemků, státní i městskou policií i firmou zajišťující dopravní značení. Jinými slovy se všemi, kteří mohou v rámci svých kompetencí učinit v době konání veletrhu kroky, které by přispěly k co možná nejmenším komplikacím v dopravě.

„Podle našich informací by měli stavbaři již zítra, tedy v pátek 13.9., umožnit průjezd křižovatkou ulic Mrázova x Stránského. Díky tomu mohou hlavně místní řidiči využít pro dopravu do města i ven hlavní silnici od Severky až na nový most,“ sdělil Jiří Adámek, místostarosta města. „Podařilo se nám také alespoň od pátku do neděle dohodnout zkrácení intervalů semaforů umístěných poblíž zimního stadionu, což také přispěje k plynulejšímu provozu,“ potvrdil Jiří Adámek.

Nicméně průjezd křižovatkou ulic Mrázova x Stránského je pouze provizorní. Oficiální objízdná trasa odklání řidiče jedoucí do Litoměřic na most Generála Chábery směrem na Mlékojedy, a to s cílem ulevit právě lokalitě u zimního stadionu. Dopravu s cílem umožnit napojení řidičů přijíždějících od Mlékojed na Tyršův most mají řídit policisté.

Špatnou zprávou je to, že se díky neochotě investora stavby nákupního centra nepodařilo v termínu konání Zahrady Čech vypnout semafory na silnici od terezínské křižovatky na Lovosice. „Dělali jsme maximum pro to, abychom minimalizovali kolony a dlouhé čekání v nich. Ne vše se bohužel podařilo. Ještě jednáme o možnosti vypnout dočasně semafor u přechodu pro chodce před vlakovým nádražím Litoměřice – město,“ popisuje kroky města Jiří Adámek.

To apeluje na své obyvatele, aby na výstaviště nejezdili automobily. „Máme zdarma městskou autobusovou dopravu, zdarma rovněž budou jezdit kyvadlově autobusy z horního i dolního vlakového nádraží. Pro místní je tudíž zbytečné jezdit na akci auty,“ vyjmenoval Jiří Adámek. Hlavní parkoviště koordinované bezpečnostní agenturou bude opět v bývalých Jiříkových kasárnách, v bezprostředním okolí pak bude v provozu několik soukromých.

Kvůli Zahradě Čech i blížícímu se vinobraní už město dříve dohodlo kvůli dopravní situaci odložení začátku stavebních prací v Mostecké ulici. V rámci této stavby se „poprvé kopne“ až po svátku vína, a to nejprve v části Dlouhé ulice od okružní křižovatky v Mezibraní po křižovatku s Velkou Dominikánskou.

Ke zklidnění dopravní situace ve městě určitě pomůže i ukončení prací v Pokratické ulici. Stane se tak o měsíc dříve, pravděpodobně na konci září. Dopravě v Litoměřicích se pak nejvíc uleví až na konci října, kdy by měly být ukončeny opravy sítí v lokalitě Švermova.

Spoluautor: Eva Břeňová

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Vydaná opatření a zpravodajství

Další zprávy k tématu ""






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688