Z regionů  |  12.09.2024 17:25:00

Město Dvůr Králové nad Labem reaguje na varování ČHMÚ

Město Dvůr Králové nad Labem reaguje na vydanou výstrahu Českého hydrometeorologického ústavu týkající se vydatných dešťových srážek, které by měly v nadcházejících dnech přijít. Během dne se uskutečnilo několik koordinačních schůzek.

„Monitorujeme situaci na přehradě Les Království, na řece Labi i na dalších vodních tocích na území města, v tuto chvíli žádné nebezpečí nehrozí. Ovšem s ohledem na vydanou výstrahu ČHMÚ podnikáme řadu preventivních opatření. Pracovníci technických služeb kontrolují česla na horských vpustích a také čistí uliční vpusti do kanalizací, aby mohla voda volně odtékat, a v této činnosti budou pokračovat i v nadcházejících dnech,“ říká starosta Jan Jarolím a pokračuje: „Jsme v kontaktu s velitelem profesionální hasičské jednotky ve Dvoře Králové nad Labem, s veliteli výjezdových jednotek v Žirči a ve Verdeku, s ředitelem městské policie a komunikujeme také s tajemnicí povodňové komise ORP.“

Snahou je samozřejmě předejít možným škodám na majetku. V současné době má město Dvůr Králové nad Labem připraveno několik palet pytlů s pískem a další pytle se intenzivně plní, aby byly v případě potřeby k dispozici. „I s ohledem na poslední povodně způsobené přívalovými dešti chceme občanům pomoci ochránit přednostně nemovitosti v nejohroženějších lokalitách, například v Žirči nebo Městské Podstráni,“ vysvětluje starosta města Jan Jarolím.

Občané se tak mohou obrátit na technické služby, které budou pytle s pískem vydávat, a to konkrétně na ředitele TSm Dominika Valentu, tel.: 605 233 242, nebo na pracovníka TSm Petra Koudelku, tel.: 605 233 247. Kontaktovat je lze jak telefonicky, tak prostřednictvím SMS zpráv. Občané Žirče se mohou obracet přímo na žirečské dobrovolné hasiče, kteří mají k dispozici další pytle s pískem.

„Zároveň apelujeme na občany, kteří mají na svém pozemku vodní tok, aby jej zkontrolovali a zajistili volný průtok vody korytem,“ upozorňuje starosta Jan Jarolím.

Ti, kteří bydlí v blízkosti vodních toků, případně mají v jejich blízkosti své provozovny či firmy a patří mezi ohrožené objety, by měli mít zpracované povodňové plány, v nichž mají uvedeno, jak svůj majetek ochránit.

Ve čtvrtek 12. září se v odpoledních hodinách také uskutečnila schůzka se zástupci společnosti JUTA, na které se hovořilo o možných protipovodňových opatřeních závodů, kterých se riziko povodně týká. O situaci v regionu hovořil starosta města také s hejtmanem Královéhradeckého kraje Martinem Červíčkem.

Sledujte prosím webové stránky města www.mudk.cz a profily na sociálních sítích, jejichž prostřednictvím budeme o vývoji situace informovat.

Miroslava Kameníková

Labe u Poděbradovy ulice, čtvrtek 12. září 2024

Labe u Poděbradovy ulice

Labe u Poděbradovy ulice

Labe u Poděbradovy ulice

Labe u Poděbradovy ulice

Labe u Poděbradovy ulice

Labe u Poděbradovy ulice

Labe u Poděbradovy ulice

Labe u Poděbradovy ulice

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688